Odaberite bar jednu

Najlepše uskršnje čestitke: Obradujte porodicu i prijatelje!

Ako neka draga osoba ne može da proslavi veliki praznik sa vama, obradujte je lepom SMS porukom
Zanimljivosti
14:04h Autor:
Najlepše uskršnje čestitke: Obradujte porodicu i prijatelje!
Foto: Thinkstock

Na dan Hristovog vaskrsenja ljudi se međusobno pozdravljaju sa „Hristos vaskrse!" i „Vaistinu vaskrse!".

Oni koji nam nisu blizu, neretko se sete da putem SMS poruke čestitaju ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Ovo su neke od najlepših čestitki koje svake godine na Uskrs kruže među ljudima. Izaberite sebi najlepšu i obradujte najmilije.

1. Neka vam kuća u veselju blista i srećno vam vaskresenje Hrista!

2. Nije vaskrs čestitka, ni dar skupi, niti nešto što se kupi. To je molitva i blagoslov od Boga, da svako još više voli bližnjega svoga.

3. Sa Hristom u srcu radujte se suncu, njegovu dobrotu nađite u životu. Nek Hristos vaskrese i sreću i zdravlje vam donese.

4. Poleteli anđeli poput ptica, dotakli predivan osmeh tvoga lica, nek ti prenesu poruku na krilima belim da ti sve najlepše za Vaskrs želim!

Uskršnji običaji i verovanja koja morate da ispoštujete: Za dobrobit cele porodice!

5. Uvek blagosiljajući Gospoda, pevajmo Vaskrsenje njegovo, jer radi nas pretrpevši krst, smrću smrt razruši. Hristos vaskrese i život zasija.

6. Neka u hramu bića tvoga, vaskrsli se Gospod javi. Da te štiti, ispunjava radošću i ljubavlju!

7. Vetrovi šapuću i ptice pevaju, Vaskrs je stigao, vaskrs je tu, a usne se pitaju gde je do sada lutao, jer svet je zastao od čežnje za njegovom svetlošću! Srećan Vaskrs, Hristos voskrese!

8. S mirom u duši, ljubavlju u srcu, s verom u Boga u slavu Hrista radujemo se, praštamo se, volimo se, poštujemo jedni druge. Hristos voskrese!

9. Neka ti Hristovo vaskrsenje donese ljubav, zdravlje i veselje, a uskršnje prvo jaje, sve ono što ti nedostaje. Hristos voskrese!

10. Neka vam kuća u veselju blista, srećno vam vaskrsenje Hrista, kao praznik životnog začetka i ostale sreće i napretka. Hristos voskrese!

Rešena dilema: Zašto se datum Uskrsa menja svake godine!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs