Istraživanja

Muškost pod upitnikom: Šta laže jači pol kad oseti nesigurnost?

Muškost se ne sme dovesti u pitanje inače su jače polovine u stanju da to prikriju običnim lažima
Zanimljivosti
18:20h Autor:
Muškost pod upitnikom: Šta laže jači pol kad oseti nesigurnost?
Foto: Shutterstock

Kad bi usporedili ljude sa životinjama pronašli bi neke sličnosti u ponašanju. Male životinje, na primer psi, češće su glasni i agresivni, a sve zato da bi prikrili svoju nesigurnost kad vide nekoga višeg i jačeg od sebe.

Sumnja li muškarac u svoju muškost verovatno će lagati o fizičkim i mentalnim osobinama. Istraživači sa univerziteta u Vašingtonu otkrili su da će nesigurnost kompezovati preuveličavanjem svoje visine, građe, broja ljubavnih veza itd.

Bez greške: Ovako muškarac vodi ljubav kada je zaljubljen!

Naučnici su došli do tog zaključka analizirajući grupu studenata.

"Znamo da je muškost vrlo važna za mnogo ljudi. U prvom delu istraživanja zamolili smo studente da svakom rukom stisnu poseban uređaj koji meri snagu. Upisivali smo im lažne rezultate, jedni su bili tipično muški, a drugi tipično ženski. Zatim smo im dali upitnike sa pitanjima o visini, broju ljubavnih veza, o muškim ili ženskim proizvodima, ko je najjači na fakultetu itd," objasnili su naučnici.

Od ovoga zavisi: Kako da navedeš muškarca da se zaljubi u tebe!

Studenti kojima su podmetnuli slabije rezultate jačine ruku, više su lagali i pokazali manje zanimanja za žensku kozmetiku, kao da su smatrali kako bi takav interes dodatno umanjio njihovu muškosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs