Presudna "sitnica"

Kako da za sekundu prepoznate lažljivca: Tajna je u vama!

Mnogi bi voleli da imaju moć prepoznavanja lažljivaca, ali nažalost oni su najčešće mudri i teško se razotkrivaju. Međutim, postoji jedna jednostavna metoda zahvaljujući kojoj možete uočiti da li vam sagovornik govori istinu ili vas laže
Zanimljivosti
16:28h Autor:
Kako da za sekundu prepoznate lažljivca: Tajna je u vama!
Foto: Profimedia

Da li je osoba iskrena prema vama ili vas laže? To ćete najlakše prepoznati prateći njen govor tela. Međutim, lažljivci su ponekad jako dobro "istrenirani" i paze na to da ih znakovi vlastitog tela ne razotkriju. Kako prepoznati laž u takvim situacijama?Tajna je u – vama! Doktorka Lilijan Glas, stručnjak za komunikaciju i govor tela, kaže da tokom razgovora treba da vodimo računa o svojim reakcijama.

Naime, čak će i najbolji lažljivci pokazivati male znakove stresa koje mi možda nećemo svesno primetiti, ali registrovaće ih naše telo. Suočeni s lažima najčešće ćemo automatski nagnuti glavu na stranu, namrštiti se, stisnuti usne ili pak prekrstiti noge i odmaknuti ih od sagovornika.

Oči uvek odaju laž: Evo šta sve možete da pročitate iz nečijeg pogleda!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada neko laže, vaš nervni sistem to zna. Obratite pažnju na svoje reakcije i na vlastiti govor tela, to vam može pomoći da potvrdite da li je ono što ste upravo čuli istina, kaže dr Glas.

Naravno, potrebno je s oprezom pristupiti ovoj metodi utvrđivanja laži jer smo ponekad sposobni sami sebe da uverimo u nešto što nije istina. Stvaranjem stresne situacije u trenutku u kojem vam sagovornik govori istinu samo kako biste ga isprovocirali i dobili neku informaciju automatski će promeniti vaš prirodni govor tela koji onda više nije pouzdan.

Ne govorite loše o drugima, vratiće vam se višestruko: Životna pravila mudrih Indijanaca!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs