Neverovatno

Evo zbog čega je ova stjuardesa nahrabrija žena na svetu: Ovim potezom spasla je 360 ljudi! (VIDEO)

Hrabrosti, Nirja ti je drugo ime! Imala je samo 22 godine kada je pokazala neverovatnu snagu i spasla 360 putnika na letu iz Mumbaja za Ameriku
Zanimljivosti
21:42h Autor:
Evo zbog čega je ova stjuardesa nahrabrija žena na svetu: Ovim potezom spasla je 360 ljudi! (VIDEO)
Foto: Wikipedia

Prelepa Nirja Bhanot imala je kratak, ugovoren brak koji je potrajao samo dva meseca i, početkom 1986. godine planirala je da život počne iz početka.

Imala je samo 22 godine i iz rodne Indije otputovala je u Majami kako bi postala stjuardesa. Po završenom kursu počela je da leti za Pan American i ubrzo je napredovala postajući seniorski član osoblja.

Tako se dogodilo da Nirja bude na letu Pan Am Flight 73 iz Mumbaja za Ameriku kobnog 5. septembra 1986. godine kada je grupa terorista na aerodromu u Pakistanu otela avion u kome se nalazilo 19 članova posade i 361 putnik.

Četiri naoružana čoveka su planirala da odlete do Kipra i traže oslobađanje iz zatvora njihovih saboraca u zamenu za oslobađanje talaca. Naročito su planirali da iskoriste prisustvo američkih putnika i članova posade za svoje planove, piše Allday.com.

Najpoznatija stjuardesa na svetu: Vesna Vulović, jedina preživela pad aviona sa 10.000m! (FOTO)

Foto: Printscreen/ Youtubte/ FoxStarHindi
Foto: Printscreen/ Youtubte/ FoxStarHindi

Nakon što su se teroristi ukrcali u avion, Nirja je uspela da obavesti članove posade koji su preko krovnog prozora napustili avion koji zahvaljujući ovom potezu nije mogao da poleti. Devojka, međutim, nije želela da krene sa njima već je ostala da pomogne zarobljenim putnicima.

Teroristi, pripadnici palestinske organizacije Adu Nidal, naložili su Nirji da pokupi sve pasoše putnika kako bi mogli da identifikuju američke državljane među njima. Zajedno sa još nekoliko stjuardesa Nirja je sakrila 41 pasoš kako otmičari ne bi mogli da naprave razliku između Amerikanaca i ostalih putnika.

10 jezivih tajni stjuardesa i pilota: Ovo vam nikada neće otkriti!

Poslušajte snimak koji je nastao samo nekoliko trenutaka pre terorističkog napada u kome Nirja Bhanot obaveštava putnike o predstojećem letu:

Nakon napetih 17 sati, teroristi su izgubili strpljenje i počeli da pucaju u taoce istovremeno postavljajući eksploziv. Nirja je uspela da otvori vrata za slučaj opasnosti, ali i onda je ostala sa putnicima pomažući im da izađu iz kabine.

Ubijena je dok je štitila troje dece od kiše metaka. Sve se odigralo samo dva dana pre njenog 23. rođendana. Od 360 putnika ubijeno je njih 20. Od toga dvoje Amerikanaca.

Nirja Bhanot posthumno je odlikovana velikim brojem nagrada za hrabrost. Danas se svi slažu da bi, da nije bilo njene hrabrosti, broj mrtvih bio mnogo veći.

Život srpske stjuardese na Bliskom istoku: Dobra plata, dobar provod i posao iz snova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs