"Šta to radiš, kume?"

Đenka je zaista postojao: Životna priča legendarnog junaka iz Maratonaca! (VIDEO)

Kostu Novakovića, predratnog fotografa, najčešće su posećivale mlade žene iz bogatijih porodica koje su želele da postanu popularne, a on ih je fotografisao gole
Zanimljivosti
20:28h Autor:
Đenka je zaista postojao: Životna priča legendarnog junaka iz Maratonaca! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/Sergej Abramovic

Malo je poznato da je Đenka stvarno postojao. Priča o predratnom snimatelju Kosti Novakoviću koji je bio stručnjak za erotske filmove je više nego slična priči o liku iz čuvenog filma "Maratonci trče počasni krug".

Naime, Kosta je u periodu između dva rata imao studio u Kursulinoj ulici, a njegov životni prostor je bio specifičan po tome štu su zidovi u prostoriji bili različiti. Njega su najčešće posećivale mlade žene iz bogatijih porodica koje su želele da postanu popularne, a on ih je fotografisao gole.

Obožavana kraljica komedije: Najsmešnije scene Seke Sablić! (VIDEO)

Kosta je pravio fotografije u slobodnijim pozama, a četiri obojena zida je koristio kako bi što ekonomičnije snimao obzirom da je imao jednu, ali okretnu kameru. Na ovaj način uspevao je da dobije četiri različite scene.

U njegovom studiju snimljene su i scene za film "Kralj Čarlstona i vesele beogradske devojke", kao i erotski film "Devojka koja čita". Šareni zidovi se vide u svakom od ovih filmova. Studio je srušen tokom Drugog svetskog rata.

Novakovićevo najpoznatije ostvarenje je "Grešnica bez greha" iz 1930. godine, koji ima dosta slobodnijih scena iako nije klasifikovan kao erotski film.

Ala je opravio, svaka mu čast: Čuvene replike iz domaćih filmova koje su ušle u svakodnevni govor!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs