Motivacija

Da sutra umrete, po čemu bi vas pamtili: 4 razloga zašto smrt može biti vaš najveći motivator!

Kada nam se desi smrt bliske osobe, tek onda shvatimo kako je sve prolazno i kako se nepotrebno nerviramo oko sitnica
Zanimljivosti
16:18h Autor:
Da sutra umrete, po čemu bi vas pamtili: 4 razloga zašto smrt može biti vaš najveći motivator!
Foto: Shutterstock

Smrt bliskih osoba nas najbrže menja i navodi na razmišljanja. Ona često bude motivator drugima da žive svaki dan kao da im je poslednji kada vide koliko na neke stvari ne mogu da utiču. Evo kako vas smrt može pozitivno motivisati.

1. Treba da vas podseti da živite život bez straha i da živite za trenutak

Veliki deo našeg života provodimo u strahu. Kada on jednom ovlada nama, pobedio nas je. Kada razmišljamo o smrti shvatimo da je ona neizbežna i odlučujemo da živimo bez straha, suočavajući se sa svime. Smrt nas takođe podseća na najbitnije pravilo meditacije, a to je da živimo za trenutak. Ne možemo da kontrolišemo ono što se dogodilo u prošlosti kao što ne možemo da utičemo na neminovnosti iz budućnosti, stoga nam kao sigurna, ostaje samo sadašnjost.

Smrt je blizu: 8 simptoma pred kraj života!

2. Treba da stvori osećaj hitnosti

Mnogi žive kao da je vreme irelevantno i kao da su besmrtni. Neka vas smrt navede da razmiljate o energetskim nivoima u toku života i zašto neke stvari treba da završavamo na vreme. Što imate više energije, manje spavate i imate više snage za hvatanje u koštac sa problemima. Ukoliko razmišljate o tome da promenite posao ili da krenete u predutetničke vode, zašto čekati? Svakako je zapadnječki način života učinio da imamo mnogo manje vremena nego inače. Smrt treba da bude vaša motivacija i poziv na akciju. Nemojte dozvoliti da vas ona utuče i da na vas utiče na negativan način, već neka vam pokaže put da treba da budete baš ono što ste oduvek hteli. Puno putujte i istražujte dok ste mladi. Obogaćujte svaki dan sa što više kvalitetnih sadržaja i negujte dobre odnose sa svima. Uživajte, što pre.

3. Treba da uvek znate zašto volite ljude oko sebe

Često zaboravljamo koliko volimo ljude oko nas, stalno ih kritikujući. Neretko se drugih setimo tek onda kada ih više nema, a i setimo se koliko smo im malo vremena posvetili. Negujte svoja prijateljstva i naročito porodične veze. Smrt ostavlja prazninu zato uživajte u društvu ljudi koje imate oko sebe. Nemojte zapostavljati drage osobe zbog kompjutera, posla ili sebičnih razloga.

4. Treba da vas podseti na vašu svrhu

Ukoliko vas druge stvari ne motivišu pomislite samo na to da danas nestanete sa lica zemlje, kako bi drugi pričali o vama i kakav biste trag ostavili. To će vas motivisati da činite velike stvari kako biste iste ostavili jednoga dana iza sebe. Učinite nešto po čemu ćete ostati upamćeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs