Koncentrišite se

7 reči zbog kojih ispadate glupi u razgovoru: Odmah ih izbacite iz rečnika!

Da li inače govorite laži pa određene izjave prethodno morate da naglasite sa "iskreno"?
Zanimljivosti
11:18h Autor:
7 reči zbog kojih ispadate glupi u razgovoru: Odmah ih izbacite iz rečnika!
Foto: Profimedia

Da li je vaš je svakodnevni rečnik pun poštapalica? Savetujemo vam da ih više ne koristite jer ćete tako zvučati - pametnije!

Evo kojih to sedam reči bi trebalo da "izbacite" iz rečnika kako biste ostavili utisak pametne osobe:

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja čine pravu damu!

1. OnoOvo je jedna od najučestalijih poštapalica i trebalo bi da je se rešite što pre. Probajte da izbrojite koliko puta je izgovarate u samo nekoliko minuta i ostaćete u šoku. Koncentrišite se dok govorite i kroz kratko vreme trebalo bi da prestanete da upotrebljavate ovu reč.

2. DoslovnoKada se nešto stvarno dogodilo nema potrebe naglašavati da je to doslovno. Mnogi ovu reč koriste kako bi zvučali pametnije, ali njena upotreba zapravo ne čini dobro.

3. ApsolutnoDodavanje ove reči u većini rečenica je suvišno. Nešto je ili važno ili nije. Apsolutno važno ne znači da je nešto više važno.

U vreme bezobrazluka, nepoštovanja i sujete! Pismo Čehova: Ovih 9 osobina čine kulturne ljude!

4. StvarnoAko želite nešto da naglasite izaberite neku drugu reč umesto "stvarno", nemojte preterivati, nema potrebe za time.

5. NeverovatnoOvaj pridev koristi se za naglašavanje nečega što je vredno čuđenja, divljenja ili pak zgražavanja. Ipak, sudeći prema tome koliko je neki upotrebljavaju čini se kao da je sve postalo neverovatno!

6. IskrenoDa li inače govorite laži pa određene izjave prethodno morate da naglasite sa "iskreno"? Upravo na taj način stručnjaci objašnjavaju često upotrebu ovog prideva.

7. SamoOvaj veznik često se upotrebljava van svoje svrhe kao reč koja "popunjava" rečenicu, ali rečenicu samo čini slabijom, a ne snažnijom.

Poslovni bonton: Saradnike nemojte zvati pre 9 ujutru, ne davite ih čestim pozivima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs