Strašna sudbina

Unakažen, sveštenik mu dao poslednju pričest: Kako je vozač formule 1 izvukao živu glavu! (FOTO)

Svetski prvak se jedva izvukao iz zapaljenog bolida, svi se pitaju kako je uspeo da preživi
Vip priča
04:00h Autor:
Unakažen, sveštenik mu dao poslednju pričest: Kako je vozač formule 1 izvukao živu glavu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Niki Lauda je jedan od najvećih vozača u istoriji formule 1, ali i čovek sa srazmerno malo fanova. Međutim, čak i oni koji ga ne podnose kroz zube će priznati kako ga, eto, cene. Ne moraju - njemu ionako nije bitno tuđe mišljenje.

Kompromis. Zaboravite tu reč, više nećete naići na nju u ovom tekstu. Jer Niki Lauda ih nikada nije pravio. Uvek je činio upravo ono za šta je on mislio da treba učiniti, snoseći posledice ako bi pogrešio, odbacujući apologije ako bi bio u pravu.

Izdala ga kad mu je najteže: Šumaherova žena gola u Plejboju nakon razvoda! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Malo je reći da su roditelji Andreasa Nikolausa Laude bili protiv toga da im se sin bavi auto trkama. Dobrostojeća bečka porodica ne samo da nije dala niti šilinga Nikiju, nego su svojim privatnim vezama u austrijskom poslovnom svetu pokušavali da spreče i potencijalne sponzore da ulože u njega. No, nije pomoglo, mladićeva je volja bila jača.

Sve je išlo od ruke ovom svetskom prvaku dok se nije dogodio veliki incident, kada je u drugom krugu trke izleteo sa staze, najverovatnije zbog pucanja ograde. Bolid se pretvorio u buktinju, a Lauda je ostao zaglavljen u njemu. Prijatelji i saradnici su brzo potrčali da ga izvuku, ali opekotine su zahvatile celo telo.

Procureli šokantni podaci o Šumaheru: Mihael u jezivom stanju!

Krv mu se zatrovala od udisanja otrovnih gasova, a čak mu je i sveštenik očitao poslednju pričest kada je pao u komu. Čudom se izvukao iz nje.

Nakon toga Lauda više nikada nije bio isti. I dalje je bio najbolji vozač, ali one sirove brzine i rizika nije bilo - pobede koje su usledile ostvarene su hladnom glavom i savršenim taktičkim umećem.

Lauda se u više navrata vraćao na mesto svoje gotovo pa fatalne nesreće, no to ni u kojem slučaju nije moglo proći bez šale na sopstveni račun. Kada su ga neki slučajni prolaznici sreli i u šoku pitali šta radi tamo, samo je nonšalantno odgovorio:" Oh, ništa, tražim svoje uho".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs