U svetu kriminala

Udavala se zbog novca, umrla mlada: Potpuno drugačija priča jedne žene!

Ime Meri En Duigan mnogima ne znači ništa, ali njen nadimak – Čikago Mej puno je poznatiji
Vip priča
04:16h Autor:
Udavala se zbog novca, umrla mlada: Potpuno drugačija priča jedne žene!
Foto: Shutterstock

Čikago Mej rođena je kao Maeri En Duigan 1870. godine. Priča o njoj jedna je od najpoznatijih u istoriji kriminalistike.

To je priča o odbegloj irskoj tinejdžerki koja je postala glava kriminalnih operacija na dva kontinenta, udavala se zbog novca, raznosila je sefove eksplozivom, a priča se i da je imala najbolje veze u svetu podzemlja.

Pre svog dvadesetog rođendana pobegla je od kuće odnevši sa sobom životnu ušteđevinu svojih roditelja. Otišla je u Liverpul odakle se uputila prema Americi.

Nesrećan život kraljice Holivuda: Najveću tajnu ponela u grob!

Ubrzo se uklopila u svet američkog kriminala. Zavodila je mnoge 'face' iz tog sveta, a udala se za jednog vojnika od kojeg se ubrzo i rastala tražeći naknadu od 10.000 dolara. Njene kriminalne aktivnosti ubrzo su rezultirale nalogom za hapšenje u Njujorku pa je Mej pobegla u London.

Godine 1900. upoznala je mladog irskog mafijaša Edija Gerina i s njim se upustila u vezu. Zajedno su isplanirali pljačku American Expressa u Parizu. Ovaj put Edi je bio uhvaćen i bačen iza rešetaka. Mej je uspela da pobegne vrativši se u London ne bi li skupila novac za njegovo puštanje.

Edi je nakon toga ponovo završio u zatvoru zbog falsifikovanja dokumenata, a Mej je krenula dalje sa svojim životom. Ušla je u vezu s čovekom koji se zvao Čarli Smit. Edi nije bio presrećan zbog te veze pa ih je potražio nakon bega iz zatvora.

Njegov pokušaj osvete zbog, kako je on to smatrao, izdaje, završio je tako da ga je Čarli Smit ubio nakon čega su i on i Mej uhapšeni.

Mej je odslužila 10 godina u zatvoru nakon čega su je deportovali u SAD gde je počela da se bavi prostitucijom. Nakon toga je objavila svoje memoare, koji otkrivaju njen životni put od odbegle tinejdžerke do vrhunskog lopova.

Umrla je 1929, u 59. godini života.

Samo 3 dana pre svadbe glumica ostavila verenika: Evo zbog koga!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs