Dar umesto kletve

Pismo Vlada Divca kao tinejdžera nasmejalo sve: Neću više da rastem!

Proslavljeni srpski košarkaš je sa 14 godina bio visok 188.5 cm, što mu nije odgovaralo, pa je potražio pomoć kako bi zaustavio vrtoglavi rast
Vip priča
20:48h Autor:
Pismo Vlada Divca kao tinejdžera nasmejalo sve: Neću više da rastem!
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac ostavio je trag kako u NBA ligi, tako i u nacionalnom timu. Međutim, kao tinejdžer nije bio preterano oduševljen svojom visinom.

"Imam 14 godina i visok sam 188.5 cm. Interesuje me postoji li bilo koji način za zaustavljanje mog vrtoglavog rasta. Molim što precizniji odgovor", pitao je mladi Divac 1982. godine Politikin "Zabavnik" koji mu je preporučio da poseti svog doktora, ali ga je i umirio pričom o hormonima i da ne postoji "vrtoglavi" rast čoveka.

Sale Đorđević, šmeker: Evo šta je rekao nakon izgubljene utakmice!

Politikin "Zabavnik" potvrdio je da je zaista primio ovo pismo čuvenog košarkaša. U tinejdžerskom periodu "ništa nam nije odgovaralo", ili smo preniski ili previsoki, ili imamo problema sa kožom itd. U ovom slučaju "vrtoglavi rast" se ispostavio više kao dar, nego kao "kletva".

Divac se najverovatnije u ovom dobu odlučio za košarku. Posle toga sve se zna - zlatna odličja na Svetskim prvenstvima u Americi i Argentini, kao i na evropskim u Jugoslaviji, Italiji i Grčkoj. Divac je uvršten u Kuću slavnih od strane FIBA, Mister Evropa igrač godine u NBA ligi, kao i u NBA All-star tim 2001. godine.

Kako je puklo prijateljstvo: Smrt koja je obeležila život Vlada Divca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs