Romantik nad romanticima

Olivera ga je zavela jednom rečenicom: Evo na šta je pao slavni Balašević!

Rekao sam tada samome sebi: našao sam pravu osobu, prijatelja koji se razume i u druge stvari. Ženim je odmah – gotovo je, prisetio se Đorđe Balašević
Vip priča
18:18h Autor:
Olivera ga je zavela jednom rečenicom: Evo na šta je pao slavni Balašević!
Foto: Damir Dervišagić/ Kurir

Olivera i Đorđe Balašević slove za jedan od najskladnijih parova u regiji, a u braku su već 35 godina. Iako se njihova ljubav rodila pred malim ekranima, oni su se odlučili na tajno venčanje usred radne sedmice.

Kako piše Blic, pevač Đorđe Balašević je bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici, Oliveru Savić, upoznao potpuno neočekivano. Naime, njih su dvoje bili gosti na jednoj novosadskoj televiziji – Olivera je gostovala u sportskom programu, a Balašević u muzičkom.

Olivera je tada bila mala riđokosa devojčica koja je studirala u Novom Sadu. Nije ni sanjala da će se preko ušiju zaljubiti u ovog popularnog mladića s gitarom. Tada se našla u velikom iskušenju jer je vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline morala birati između novih sportskih medalja i priznanja te svoje ljubavi.

“I tu ja prevagnem kao peta disciplina”, ispričao je Balašević u decembru 1981.

Evo ti pesma, ludo jedna: Ljubav iz ugla Đorđa Balaševića!

Ali nije to bila peta disciplina. Bila je to ljubav dvoje mladih koji su imali iste želje i interese.

“Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk-Hamburger. Odjednom Olja prebaci ruku preko mog ramena i kaže: "Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler."

Rekao sam tada samome sebi: našao sam pravu osobu, prijatelja koji se razume i u druge stvari. Ženim je odmah – gotovo je”, otkrio je Balašević.

Ipak, Đorđe i Olivera nisu se odmah venčali. Odluka je pala i oni su odlučili da provedu celi život zajedno. Njihovu ljubav okrunila je kćerka Jovana, a šest godina kasnije njih su dvoje obavili i formalnosti te uplovili u bračne vode.

“Malo sam se toga bojao jer sam dosta formalnosti izbegao u životu. Kad sam maturirao, bila je to prava prilika da obučem odelo, ali sam to izbegao sticajem okolnosti, nisam došao na proslavu. Ni kasnije nikad nisam bio u odelu”, priznao je pevač i dodao: “Hteo sam da se venčamo 15. augusta kad je najtoplije, da bih mogao biti u nekoj majici. Dogovorili smo se da to ipak bude 7. maja, jer je bila neizvesna situacija oko mog dolaska iz vojske. Kao hranitelj porodice nisam to bio i formalno. Dokument je bio jako važan. Ali nismo želeli nikakve ceremonije i pompe. Odabrali smo četvrtak. Nismo hteli da to bude ni subota, ni nedjelja, jer su se baš tada venčavali neki moji prijatelji i nisam hteo da se sretnemo i da se diže neka frka, da nešto vrištimo, skačemo… Nikome ništa nismo rekli, pokupili smo se na brzinu, čak smo malo i zakasnili…

Toliko su se voleli, da ga je bilo strah sreće: Tragedija velike ljubavi Lenke i Laze Kostića

Sa venčanja Bilja, kuma, je došla u zadnji tren, a Borčeku (Balaševićev dugogodišnji saradnik) sam rekao da ponese ličnu kartu, da je u pitanju neko snimanje, samo da se ne bi pojavio s poklonom i u odelu. Uleteli smo kod matičara, ali tamo su nas već čekali prijatelji koji su ipak uspeli da "provale" naš plan.

Bila je to mala, slatka ceremonija koju smo posle nastavili kod kuće, strogo uz sendviče. Osećao sam se dobro, kao da nisam mladoženja. Bio sam u elegantnim crnim pantalonama, večernjim, i cipelama s dobrim elementima patika, nisam baš hteo da obujem patike iz poštovanja prema supruzi.

Olja je imala lepu belu haljinu, samo bez onih "džidža" na glavi," prisetio se Balašević.

Ovako je nastala jedna od najtužnijih vranjanskih pesama: Dimitrije, sine Mitre! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs