Ona živi punim plućima

Njen muž zavodi najmoćnije žene sveta, a ona uživa: Neverovatan život Sofi Trudo (41)! (FOTO)

Džastina Trudoa novinari često opisuju kao zavodnika, dok su o njegovoj supruzi malo pričali. Ali njihova ljubavna priča je nešto što morate da čujete
Vip priča
01:58h Autor:
Njen muž zavodi najmoćnije žene sveta, a ona uživa: Neverovatan život Sofi Trudo (41)! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kanadski premijer Džastin Trudo zaradio je globalnu slavu na račun svoje druželjubivosti, šarma, otvorenog i liberalnog stava spram društvenih manjina, izbeglica te podrške LGTB zajednica i ženskih prava. Dobrom utisku svakako pomaže i činjenica da je proglašena za najseksepilnijeg muškarca u politici, a čak je i ušao i na Vogovu listu "Najseksi živih muškaraca".

Ipak, iako se o njemu puno toga zna, malo je toga poznato o njegovoj ženi, Sofi Gregori Trudo, sve dok se nije našla pod medijskom lupom nakon što je objavila fotografiju za Međunarodni dan žena. U svom postu na Instagramu je pozvala sve dame da objave fotografiju svog "muškog saveznika" te proslave ulogu svih muškaraca i dečaka u svojim životima koji ih podstiču da budu ono što jesu, koji se s jednakim poštovanjem ophode i prema muškarcima i prema ženama".

Sofi je učestvovala u raznim kampanjama koje promovišu jednakost polova te je nacionalni ambasador kanadske inicijative "Because I Am A Girl". Ali, šta se još zna o ženi koja stoji uz napopularnijeg svetskog političara.

Nakon Kejt Midlton i Ivanke Tramp kanadski premijer zaludeo žene širom sveta: Evo zašto! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od obožavanja ekstremnih sportova do upoznavanja britanske kraljice, ova neverovatna žena je zaslužila da se više zna o njenom životu. Četrdesetjednogodišnja bivša televizijska voditeljka velik je faktor uspeha svog muža - s njom se redovno konsultuje i naziva je svojim najboljim savetnikom.

Ona je rođena u Sejnt Adele, u pokrajini Kvebek, a odrasla je u Montrealu. Njena majka Estel Blais bila je medicinska sestra, a otac Žan Gregori, berzanski mešetar.

"Moj otac i ujak uticali su na mene da u ranoj dobi spoznam značenje reči i delovanja feminista, a oni su mu dali samopouzdanje i veru u sopstveno telo, duh i izdržljivost," rekla je Sofi za Fešn magazinu.

Dodala je kako su ti odnosi pozitivno uticali na njene odnose s muškarcima. Diplomirala je komunikacije na prestižnom Univerzitetu MekGil u Montrealu. Nakon završetka fakulteta pronašla je posao na lokalnoj TV stanici, a uskoro je postala novinarka najpopularnijeg zabavnog programa u Kanadi, eTalka.

Otvoreno je govorila o tome kako se u mladoj dobi borila sa bulimijom, kao i kako su joj roditelji pomogli da se izvuče iz toga. Trudoa je upoznala u junu 2003, kad je vodila Mercedes-Benz humanitarni bal, iako je još od pre poznavala njegovu porodicu te je čak bila prijateljica s njegovim najmlađim bratom Majklom, koji je u dobi od 23 godine, 1998, poginuo u snežnoj lavini.

Tramp veruje samo ovoj ženi: Sve što niste znali o Ivanki Tramp!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čim je upoznala Džastina, rekla je kako je odmah osetila snažnu hemiju. Privlačnost je bila očigledna "Šalili smo se, smejali, privlačnost je definitivno postojala. Sama sam sebi rekla kako je to neko koga moram ozbiljno doživeti", komentarisala je.

Dva dana nakon njihovog susreta poslala mu je mejl, ali on je bio u fazi kada ga "ozbiljna veza nije zanimala" te joj nije odgovorio.

Na sreću za njega, par se ponovno sreo tog leta, a Džastin ju je pozvao na sastanak. Otišli su u afganistanski restoran gde su na karaoke večeri pevali Eltona Džona i Bitlse, ludo se zabavljajući.

Trudo je kasnije rekao kako je već tu večer bio sasvim siguran da je Sofi "ona prava".

"Prvo i prvenstveno, videli ste slike. Ona je apsolutno prekrasna. Ali, ona je neverovatan spoj dragosti, relanosti i inteligencije koji je drži strogo prizemljenu, s istaknutim vrednostima koje su vredne divljenja", rekao je.

Na kraju prvog sastanka navodno joj je rekao "I bilo je vreme da se pojaviš. Prošle su 32 godine i mislio sam da se nikad nećeš pojaviti. Čekao sam te celi život, i znam da si ti ta!".

12 stvari koje niste znali o prvoj dami Amerike: Istina o Melaniji Tramp! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ljubavna bajka

Par se venčao u maju 2005, na ceremoniji koju su svi kasnije opisali kao slatko i pristojno venčanje iz bajke. Ona je tada imala 30 godina, i iste godine kad su se venčali i bila je spremna da ga prati na njegovom političkom putu.

"Nisam znala kako će to završiti, ali imala sam veru u sebe da ću se snaći i prilagoditi te da ću mu biti podrška. On ima integritet, poštenje i neverovatan osećaj za rasuđivanje, ali ponekad mislim da je preterano osetljiv, zbog čega me njegovo bavljenje politikom po nekad plaši."

Kad je 2015. izabran za premijera, Sofi je izjavila kako je najponosnija žena na svetu. Od tada je uvek kraj njega - od susreta s Obamama, do upoznavanja britanske kraljevske porodice. Par ima troje dece čijem se vaspitanju posvetila najviše Sofi, a to su Ela-Grejs, Hadrien i Ksevijer.

Sofi je uključena u rad brojnih dobrotvornih organizacija, naročito onih koje se zalažu za prava žena. Osim toga, ona je sertifikovani instruktor joge, kao i slikar amater. Zajedno, par često uživa u raznim sportovima, od biciklizma i skijanja do vožnje kanuom po brzacima. Izgleda da je Sofi, baš poput svog supruga, tek počela da utiče na svet.

Upoznali se kao deca, a voleli se ceo život: Ovo je najlepša ljubavna priča svih vremena!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs