Samo hrabro

Niste jedini: Ove poznate ličnosti se bore sa poremećajem štitne žlezde!

Čuvena Samanta iz serije Seks i grad, španska lepotica Sofija Vergara i američka voditeljka Opra Vinfri, samo su neke od poznatih ličnosti koje imaju problema sa štitnom žlezdom
Vip priča
21:56h Autor:
Niste jedini: Ove poznate ličnosti se bore sa poremećajem štitne žlezde!
Foto: AP / Reuters / Reuters

Možda je štitna žlezda po veličini mala, ali su zato problemi koje ona može da napravi u organizmu zaista veliki.

Ova žlezda u obliku leptira smeštena u vratnom delu ispod grkljana, ne samo da reguliše metabolizam, već je odgovorna za celokupno psihofizičko stanje organizma.

Veliki broj ljudi danas pati od nekog vida poremećaja štitne žlezde, a u nastavku otkirvamo ko od poznatih ličnosti ima takvih problema.

Glumica Kim Katral, najpoznatija po ulozi čuvene Samante iz mega popularne serije Seks i grad ima dijagnostikovan Hašimoto sindrom. Hashimotov tiroiditis predstavlja danas najčešći uzrok nastanka smanjene funkcije štitaste žlezde ili tiroideje.

Kako telo trpi nedostatak joda: Štitna žlezda pati, ostajete bez snage i volje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Reperki Misi Eliot još 2008. godine otkrivena je Grejvsova bolest, koja je najčešći uzrok hipertireoze, odnosno povećanog lučenja hormona štitaste žlezde i predstavlja autoimuno oboljenje štitaste žlezde.

Foto: AP
Foto: AP

Još 2000. godine španska lepotica Sofija Vergara borila se sa rakom štitne žlezde. Ona nije imala nikakve simptome kada joj je dijagnotifikovan. U 28. godini je operisana i štitna žlezda joj je odstranjena. Sada se oseća odlično, u punoj snazi, ali sećanje na taj bolan period joj ni danas ne da mira.

Foto: AP
Foto: AP

U svojoj televizijskoj emisiji najpoznatija američka voditeljka Opra Vinfri još 2007. godine otkrila je da se bori sa poremećajem štitne žlezde. Patila je od oba vida poremećaja - hipotireoze i hipertireoze. Dve godine kasnije, tačnije 2009. uspela je da se izleči i hormone dovede u normalu.

Šta uništava štitnu žlezdu: 7 najvećih otrova i kako ih izbaciti iz tela (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pevačica Keli Ozborn, ćerka rok zvezde Ozija Ozborna, otkrila je da ima problem sa štitnom žlezdom kada je 2007. godine naglo smršala 13 kilograma. Uzrok je bila hipertireoza.

Foto: AP
Foto: AP

Nekadašnja manekenka Kim Aleksis pati od usporenog rada štitne žlezde - hipotireoze. Pravilna ishrana i redovno vežbanje pomogli su joj da sredi probleme sa kilažom nakon što se naglo ugojila.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je imala tek 19 godina, glumici Đini Rodrigez otkrivena je hipotireoza. Deset godina kasnije lekari su ustanovili da je uzrok Hashimotov tiroiditis - hronična upala štitnjače.

Izgleda kao anđeo, a ceo Instagram je mrzi: Najtužnija lepotica na svetu (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs