Ovo je njegova priča

Milione stekao sam, a imao je samo jedan cilj, da bude bogat: Evo kako je uspeo!

Modni kreator je bio siromašni jevrejski migrant, a sada je jedan od najbogatijih ljudi
Vip priča
07:20h Autor:
Milione stekao sam, a imao je samo jedan cilj, da bude bogat: Evo kako je uspeo!
Foto: Profimedia

Mnogo pre nego što je postao modna ikona, Ralf Loren se prezivao Lipšic i bio je najmlađi sin siromašnih jevrejskih migranata koji su živeli u Bronksu. Detinjstvo je proveo po bioskopima, gledajući filmove u kojima je zamišljao sebe. To je tada bio njegov beg od stvarnosti i bede u kojoj je živeo.

Njegova detaljna biografija opisana je u knjizi Majkla Grosa "Genijalna autentičnost: Pravi život Ralfa Lorena" u kojem autor opisuje kako je Lorena svet mašte doveo do poslovnog sveta mode.

U kasnim tinejdžerskim godinama Ralf je promenio prezime iz Lipšic u Loren. Nakon kratkog boravka u vojsci, Loren se zaposlio u Njujorku gde je prvo počeo da radi kao službenik.

Ideju da uđe u svet mode dobio je na prvoj utakmici pola na kojoj je prisustvovao.

"Tamo je bilo neverovatnih stvari. Srebro, fina koža, plavuše sa velikim šeširima i visoko društvo kojem nismo dorasli" ispričao je Lorenov prijatelj.

Milijarder koji živi kao sav normalan svet: Ortego je vlasnik Zare, ali ne voli modu!

Foto: Profimedia, Ralf Loren
Foto: Profimedia, Ralf Loren

Tada, samo sa diplomom srednje škole odlučio je da pokrene svoju kompaniju što je bio prvi od nekoliko Lorenovih rizika. Usledio je sledeći korak, dizjaniranje širokih i šarenih kravata u vreme kada su moderne bile uske i obične kravate. Sa svojim radikalnim pristupom pridobio je slavni Blumingdejl.

U roku od godinu dana, prodao je kravate u vrednosti od pola miliona dolara. Njegova tajna je ležala u tome što je zamišljao odeću koju bi on želeo da nosi: odeću koja je prikladna za filmske zvezde.

"Postati milioner" to je bio jedan od ciljeva koje je Ralf Loren sebio zadao i napisao davne 1957. godine u svom godišnjaku srednje škole DeVit Klinton.

Danas, Lorenovo bogatstvo se procenjuje na oko šest milijardi dolara neto. Dečak širokih pogleda koji je sanjao o tome da jednom postane milioner danas ima 75 godina, uživa u plodovima svog uspeha, sa kućama u Jamajci i na Menhetnu.

Razmišljajte kao milioner i privucite bogatstvo: Ovako postupajte svaki dan!

Foto: Profimedia, Ralf Loren
Foto: Profimedia, Ralf Loren
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs