Šokirala

Golim grudima šokirala Kan: Htela da postane filmska zvezda, pa se skinula! (FOTO)

Nije znala kako da se zaustavi, pa je uradila skoro sve što je u njenoj moći da napravi skandal
Vip priča
01:22h Autor:
Golim grudima šokirala Kan: Htela da postane filmska zvezda, pa se skinula! (FOTO)
Foto: Profimedia

Simona Silva čekala je svoj trenutak celi život. On je napokon došao na filmskom festivalu u Kanu, kada se našla kraj tadašnjeg holivudskog idola Roberta Mičama

"Svoje prezime Silver skratila sam u Silva jer je to lakše napisati na autograme," rekla je tada 22-godišnja Simona.

Krajem 1951., tokom posebno hladne večeri, rođena Egipćanka koja je živela u Londonu s bogatim suprugom, izašla je u grad u gotovo prozirnoj haljini s izraženim dekolteom i dala je izjavu engleskom šobiz novinaru.

"Želim biti najseksepilnija žena koja hoda ovim svetom," rekla je Simona koja je više od svega htela da bude velika filmska diva. Ali, taj plan nikada nije ostvarila. Uspevala je da dobije manje uloge u niskobudžetnim filmovima, a ugovor s velikim kućama nikada nije uspela da potpiše.

Iako su joj govorili da je netalentovana, Simona je odlazila na kurseve glume, a svo muževo bogatstvo trošila je na provokativnu odeću kojom je isticala svoje bujne obline.

Osim što je glumila, obožavala je i da se fotografiše za pin-up časopise, a neretko je zvala fotografe da je slikaju u njenom krevetu. Soba joj je bila puna dijamanata i bundi. Suprug je ostavio nakon četiri godine braka jer je uhvatio u aferi s glumcem Bonarom Koleanom. Simona se nije uznemirila. Odlučila je, kako je rekla, da će početi da štedi, ali nikako na račun njene lepote.

Haos na otvaranju Kanskog festivala: Jedan čovek će zauvek zapamtiti potez Monike Beluči! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Slava mi je važnije od hrane. Moje telo je ono što mogu ponuditi, moram se za njega brinuti. Doživeću uspeh, ako mi sreća dopusti," izjavila je tada Simona.

Silva se uputila u SAD kako bi ostvarila svoje snove, ali nije uspela da dobije radnu vizu. Kako više nije imala novaca, zvala je bivšeg muža da joj plati put nazad.

Svoju veliku priliku, Simona je htela da postigne na filmskom festivalu u Kanu, na proleće 1954. Na sebi je imala samo gornji deo bikinija i šorts. Iza nje se našao jedna od najpopularnijih holivudskih glumaca Robert Mičam, a ispred nje mnoštvo fotografa iz celog sveta.

Silva, koja je često govorila da bi napravila baš sve za slavu, u tom trenutku je otkopčala bikini i gole grudi je prekrila rukama. Tada srećno oženjeni Mičam bio je vidno iznenađen, ali i oduševljen, te nije mogao skriti znatiželju pa je pokušao da "proviri".

U haotičnom guranju fotografa koji su hteli da dobiju što bolju fotku, bilo je i ozleđenih. Jedan fotograf slomio je ruku, a drugi nogu. Iako je skandalozna fotografija obišla celi svet, Simona nije dobila ni ugovor, ni uloge. Sve što je dobila bila je prilika da se takmiči u talent šou. Njeno jevanje i plesanje nije nikog oduševilo, a pobedio je dečak s mađioničarskim trikovima.

Danas, u vreme društvenih mreža i rijaliti televizije, Simona bi se itekako snašla. Ali, tada sve što je pokušala nije upalilo. Umrla u je u 30oj godini života od srčanog udara. Bila je sama u svom londonskom stanu. Njeni prijatelji veruju da su je česte rigorozne dijete koštale života.

Misterija tragične smrti popularne glumice: Svi se pitaju ko je bacio sa broda! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs