Pogledajte

Famozna crnka napunila 50 godina: Nekada buntovnica, sada prava poslovna žena! (FOTO)

Škola je nije zanimala, pa je rešila da je napusti i posveti se glumi. Iako su njeni roditelji negodovali, Salma je ipak krenula putem svog sna
Vip priča
08:06h Autor:
Famozna crnka napunila 50 godina: Nekada buntovnica, sada prava poslovna žena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Salma Hajek juče je napunila 50 godina. Verovali ili ne. Ona izgleda fantastično, a tokom svoje decenijske karijere osim priznanja za sjajnu glumu, dobijala je i ona za savršen izgled.

Salma Hajek rođena je 2. septembra 1966. godine u gradu Koacakoalkos, država Verakruz, Meksiko. Majka joj je Meksikanka, Dijana Himenez, operska pevačica, a otac Sami Hajek, direktor libanske naftne kompanije. Odrasla je u katoličkoj porodici, a u internat „Luizijana“ poslata je kada je imala samo 12 godina. U internatu je stalno pravila probleme, nije bila poslušna, odbijala je da obavlja svoje dnevne zadatke, bežala i radila sve ono što bi se moglo podvesti pod "problematičan tinejdžer".

Internat je više nije želeo, te su Salmu roditelji vratili nazad u Meksiko, a potom su je poslali u Hjuston, u kojem je živela sa tetkom. Kada je napunila 17 godina, Hajek se vratila u Meksiko u kojem je strudirala na Odseku za interanacionalne komunikacije. Bila je odlična gimnastičarka s velikim šansama da uđe u olimpijski tim.

Škola je nije zanimala, pa je rešila da je napusti i posveti se glumi. Iako su njeni roditelji negodovali, ona je ipak krenula putem svog sna.

Prokleta lepota Brižit Bardo: Skandalozan život, razvodi i bolna trudnoća! (FOTO)

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Počinje u lokalnim pozorišnim produkcijama, a karijeru nastavlja na televiziji, gde dobija i glavnu ulogu u popularnoj sapunici „Tereza“. Uspeh serije doneo je Hajekovoj popularnost u domovini, ali u želji za većom popularnošću šokirala je svoje obožavaoce odlaskom iz serije zarad karijere u Los Anđelesu. Zvezda sapunskih opera u rodnom Meksiku, Hajekova je rizikovala svoju dotadašnju karijeru dolaskom u Los Anđeles, gde se borila da je shvate ozbiljno. Smatra se da je Salma Hajek prva meksička glumica koja je postala holivudska zvezda još od vremena Dolores del Rio.

I pored lošeg engleskog, Selma se 1991. godine seli za Los Anđeles kako bi studirala glumu kod Stele Adler, nadajući se da će tako sebi otvoriti vrata veličanstvenog Holivuda. Primećuju je reditelj Robert Rodrigez i njegova žena, producent Elizabet Avelan, i daju joj šansu koja joj je bila potrebna u filmu Desperado iz 1995. godine, u kom je glumila sa Antoniom Banderasom.

Nijedna žena nije uradila ono što se usudila Salma Hajek: Hit na crvenom tepihu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uspeh Desperada je nastavila kratkom, ali nezaboravnom ulogom u filmu Od sumraka do svitanja. Godine 1999. dobija ulogu u visokobudžetnom filmu Vila Smita Divlji, divlji zapad, nakon čega igra u filmu Dogma Kevina Smita. Tokom 2000. dobija ulogu pored Benisija Del Tora u filmu Putovi droge. U to vreme Hajekova osniva producentsku kompaniju Ventanarosa, preko koje producira filmove i TV projekte.

O privatnom životu ove glumice se dosta zna. Četiri godine se zabavljala s glumcem Edvardom Nortonom, a od 2003. do 2004. je bila s glumcem Džošom Lukasem. Od marta ove godine verena je za Fransoa-Anrija Pinoa, vlasnika kuće PPR, koji stoji iza takvih modnih kuća kao što su Gucci i Yves Saint Laurent. U 42. godini, Hajekova je rodila svoje prvo dete - ćerku Valentinu Palomu Pino.

Pojavila se bez šminke i šokirala sve: Ovako stvarno izgleda Salma Hajek! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs