Životna priča

15 godina bez Rođe Raičevića: Misteriozna smrt i dalje intrigira javnost! (VIDEO)

Rođa je živeo povučeno, nije se ženio, imao je mnogo hitova i prijatelja među kolegama, koji su za njega imali samo reči hvale
Vip priča
10:52h Autor:
15 godina bez Rođe Raičevića: Misteriozna smrt i dalje intrigira javnost! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Zabavicalaganica

Na današnji dan, pre 15 godina, pronađeno je beživotno telo popularnog pevača Rodoljuba Rođe Raičevića, a njegova nerazjašnjena smrt i dalje intrigira javnost, ali i njegove kolege sa estrade, piše Story.rs.

Rodoljub Rođa Raičević rođen je 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori, a kao mlad nastupao je u raznim kafićima i restoranima u Budvi. Kada se preselio u Beograd, upisao je Muzičku akademiju, stigao do završne godine ali nikada nije diplomirao. Pevao je i svirao u elitnim prestoničkim restoranima, a 1993. godine počinje da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavljuje prvi album, sa kog se izdvojila pesma "Tako je suđeno".

Žene ga obožavale, muškarci mu se divili: Glumac dotakao dno i spiskao celo bogatstvo! (FOTO)

Osvajao je brojne nagrade na muzičkim festivalima, a usledila je i saradnja sa Mirom Škorić. Osim što je imao zavidnu pevačku karijeru, bavio se i komponovanjem, a malo ko zna da je tvorac mnogih hitova Ane Bekute, Indire Radić i Dragice Radosavljević Cakane. Rođa je napisao i pesmu "Tebi moja mazo", koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M i koja je i danas veliki hit. Raičević je pored muzike imao još jednu strast – slikanje, a planirao je da napravi i izložbu. On je za decembar 2001. godine zakazao solistički koncert i izložbu slika, ali je 7. oktobra pronađen mrtav u svom stanu u Ulici 27. marta, danas Kraljice Marije, od kako je zvanično objavljeno, prekomerne doze droge. I nakon 15 godina, neki detalji njegove smrti ostali su nerazjašnjeni.

Umrla sama u jadu i bedi: Tragični kaj blistave zvezde! (FOTO, VIDEO)

Naime, u zvaničnom obdukcionom nalazu stoji da je analizom utvrđeno da je u organizmu imao veliku koncentraciju kokaina, te da je to uzrok smrti. Sa druge strane, predoziranje kokainom je veoma retka pojava i manifestuje se prestankom rada srca ili gušenjem, što u nalazima nigde nije navedeno. U vreme kada je pronađen mrtav, spekulisalo se da je HIV pozitivan, ali su to njegovi najbliži demantovali. Druga verzija je bila ta da su Rođu ubili dileri, jer pevač nije želeo da nastupi na mestu na kom su oni želeli.

Htela sam da umrem, desila mi se najgora stvar: Sve patnje legendarne Kristl iz Dinastije! (FOTO)

Njegovi prijatelji i kolege bili su upoznati sa njegovom zavisnošću, ali ona nije bila toliko izražena da bi dovela do predoziranja. Rođa je živeo povučeno, nije se ženio, imao je mnogo hitova i prijatelja među kolegama, koji su za njega imali samo reči hvale.

Ostaće upamćen po hitovima "A ja imam tebe", "Dabogda ničija bila", "Ne bih ja", "Splavarska" i mnoge druge. Poslednji album objavio je 2001. godine, a pesma koja se izdvojila bila je "Dabogda".

Lud od alkohola i droge ubio suprugu: Skandalozan život slavnog pisca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs