Svaka čast

Žena heroj: Spasila 100 pasa da ne budu pojedeni na festivalu! (FOTO, VIDEO)

Jang Sjaojun je dala 7.000 juana (1.100 dolara) kako bi sprečila da psi dospeju na festival psećih specijaliteta koji se održava svake godine
Vesti
16:56h Autor:
Žena heroj: Spasila 100 pasa da ne budu pojedeni na festivalu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Jedna 65-godišnja Kineskinja platila je popriličnu sumu novca da bi spasila 100 pasa da ne završe u loncu na festivalu psećeg mesa. Kako prenosi AFP, Jang Sjaojun je dala 7.000 juana (1.100 dolara) kako bi sprečila da psi dospeju na festival psećih specijaliteta koji se svake godine, povodom letnjeg solsticija, održava u južnokineskom gradu Julin.

Najlepše vesti stigle iz Kine: Populacija pandi u porastu!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jang planira čak da udomi sve pse u svojoj kući u Tjanđinu, udaljenom 2.000 kilometara od mesta održavanja pomenutog festivala. Fotografije koje je postavila na internetu prikazuju pse u kavezima na pijaci u Julinu. Brojni aktivisti za prava životinja redovno dolaze u ovaj grad da bi protestovali protiv ove "okrutne tradicije", često otkupljujući pse, uglavnom lutalice, kako bi ih spasli od lonca.

Procenjuje se da oko 30 miliona domaćinstava u Kini drži pse kao kućne ljubimce, što čini široku bazu pokreta za zaštitu prava životinja. Konzumiranje psećeg mesa nije ilegalno u Kini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs