Vremenska prognoza

Utorak i sredu će obeležiti obilne padavine: Snežni pokrivač do 15 cm!

Od subote će biti promenljivo oblačno, ali toplije
Vesti
00:26h Autor:
Utorak i sredu će obeležiti obilne padavine: Snežni pokrivač do 15 cm!
Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, moguća je i grmljavina.

U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 15, najvisa od 12 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

U Beogradu danas pretežno oblačno i malo svežije, povremeno kratkotrajna kiša. U toku noci pojačanje padavina, a jugoistočni vetar u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura 13, najvisa 16 stepeni. U utorak i sredu u Srbiji oblačno s kišom i hladnije. U centralnim, juznim i istočnim krajevima velika količina padavina, ukupno od 40 do 80 milimetara.

Iz RHMZ saoštavaju da se od srede posle podne u planinskim predelima očekuje sneg i stvaranje sneznog pokrivaca, ponegde visine preko 15 cm. U četvrtak i petak hladno, slabljenje i u većini mesta prestanak padavina.Kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nizim predelima brdsko-planinskog dela Srbije.

Od subote promenljivo oblačno i toplije, ponegde kiša.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs