Kritični trenutak

Upozorenje Sektora za vanredne situacije: Opasnost od poplava širom Srbije!

Svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnost dok padavine ne prođu
Vesti
13:00h Autor:
Upozorenje Sektora za vanredne situacije: Opasnost od poplava širom Srbije!
Foto: Fonet

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

"Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima", rekao je Marić i ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

"Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se reaguje po potrebi", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnost dok padavine ne prođu.

Kiša i niske temperature do kraja aprila: Čekaju nas i jutarnji mrazevi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs