Praznična atmosfera

U susret 2016. godini: 20.000 ukrasa spremno da osvetli Beograd!

Montiranje novogodišnje rasvete počelo je 2. novembra, a instalacija će biti uključena sledećih mesec dana
Vesti
08:24h Autor:
U susret 2016. godini: 20.000 ukrasa spremno da osvetli Beograd!
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Novogodišnja ukrasna rasveta u Beogradu povodom Nove 2016. godine biće u potpunosti postavljena do 19. decembra, sa 20.000 novogodišnjih ukrasa na ulicama i trgovima glavnog grada, saospsteno je večeras iz Gradske uprave.

Montiranje novogodišnje rasvete počelo je 2. novembra, a instalacija će biti uključena sledećih mesec dana, navodi se u saopštenju.

Novogodišnja rasveta će biti u Knez Mihailovoj sa bočnim ulicama, Trgu republike, Kolarčevoj, Terazijama, u ulici Kralja Milana, Trgu Nikole Pašića, a okićen će biti i Star dvor, zgrade i platoi Gradske uprave, Slavija, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Takovska, Dečanska, Bulevar oslobođenja, Nemanjina, Makenzijeva, Beogradska, Skadarska, Svetogorska, Makedonska, Prizrenska, Zeleni venac, Brankova, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar dr Zorana Đinđića i Gospodska.

Akcija Novogodišnja kutija: 1.000 paketića za socijalno ugrožene mališane

Prema rečima direktora JKP Javno osvetljenje, Aleksandra Cincar-Poposkog, građani i posetioci Beograda moći će da uživaju u ovom prazničnom osvetljenju i na još dva mesta u našem gradu, jer je u planu postavljanje ukrasne rasvete na Topčiderskoj zvezdi i u Bulevaru vojvode Putnika.

Vrednost ovih radova je oko 20 miliona dinara, a u planu je da se ukupno montira oko 20.000 ukrasa, rekao je Poposki.

On je dodao da je doček Nove godine poseban turistički događaj za Beograd, kao i da dekorativna rasveta i te kako utiče na stvaranje praznične atmosfere i privlači Beograđane i goste Beograda koji se očekuju u velikom broju i ove godine.

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs