Tužna vest

Tragična smrt dečaka (9): Tata i mama mu nisu dali da ide na hemioterapiju!

Slučaj smrti devetogodišnjeg dečaka koji je preminuo u KBC-u Rijeka mesec dana nakon što mu je dijagnostikovan limfom pokrenuo je brojna pitanja
Vesti
13:40h Autor:
Tragična smrt dečaka (9): Tata i mama mu nisu dali da ide na hemioterapiju!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Dečakov otac ogorčen je na susede koji su se uplitali, zvali policiju i Centar za socijalni rad.

Slučaj smrti devetogodišnjeg dečaka koji je preminuo u KBC-u Rijeka u noći između petka i subote, mesec dana nakon što mu je dijagnostikovan limfom, otvorio je brojna pitanja na koja još nema odgovora, od prava roditelja da protivno mišljenju lekarske struke odlučuju o lečenju svoga deteta, preko kaznene odgovornosti nadrilekara i do brzine i efikasnosti sistema koji bi trebalo da zaštiti to dete.

Viktor Brnobići iz Kostrene, dečakov otac, ogorčen je na susede koji su se protivno njegovoj volji upletali osuđujući njegov izbor lečenja sina, kao i na sistem koji ga je celo vreme pritiskao da pristane na hemioterapiju za sina.

Rajko Dumić pretukao suprugu: Frontmen Novih fosila priveden!

Foto: Shutterstock/Ilustracija
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ističe da su od dana kada su dečaku dijagnostifikovali sindrom, a majka i on odbili hemioterapiju koja je bila jedina ponuđena opcija lečenja u KBC-u Kantrida, počeli pritisci, pretnje i zastrašivanje - ako odvedete sina a da mu ne damo hemoterapiju, umreće za najviše 48 sati, ne možete to napraviti, vi ne volite svoje dete, niste normalni i slične rečenice.

"Otišli ​​smo u Omišalj i odlučili lečiti sina prirodnim neagresivnim putem uz pomoć sode bikarbone i limuna (Simoncellijem terapija), prirodnih sokova po uputstvu doktora Gersona (Gersonova terapija koja je poznata javnosti od 1934. godine) kao i raznim biljnim kapima, tinkturama i antibioticima na istoj bazi. Pokušali smo nabaviti i Kanabisovo ulje, ali kako je taj preparat u Hrvatskoj ilegalan, jako ga je teško nabaviti tako da smo uspeli da ga dobijemo prekasno, dan pre nego što je završio u bolnici u kojoj je s obzirom na stanje trebao dobiti samo infuziju i eventualno transfuziju, a nikako hemioterapiju", tvrdi Viktor Brnobići.

Spremite kišobrane i jakne: U četvrtak pljuskovi ceo dan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs