Vremenska prognoza

Spremite kišobrane: Od srede kiše i svežije vreme širom Srbije!

U Srbiji će, prema izgledima vremena do 13. oktobra, u sredu biti oblačno s kišom i svežije vreme. Na jugu će ponegde biti pljuskovi i grmljavine i lokalno obilnije padavine više od 30 litara po metru kvadratnom za 24 casa, naročito noću ka četvrtku
Vesti
05:58h Autor:
Spremite kišobrane: Od srede kiše i svežije vreme širom Srbije!
Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i relativno toplo vreme sa najvišom temperaturom od 20 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će ponegde biti kratkotrajna magla, a najniža temperatura vazduha biće od devet do 14 stepeni. Vetar će biti slab, promenljivog smera.

Kiša, hladno, depresija u najavi: Kako da izbegnete jesenju melanholiju!

Uveče na zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima, očekuje se povećanje oblačnosti, a ponegde slaba kratkotrajna kiša. I u Beogradu će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i relativno toplo vreme. Vetar će biti slab, promenljivog smera. Najniža temperatura vazduha biće oko 13, a najviša oko 21 stepen. U toku noći očekuje se povećanje oblačnosti, a posle ponoći moguća je kratkotrajna kiša.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, u sredu biti oblačno s kišom i svežije vreme. Na jugu će ponegde biti pljuskovi i grmljavine i lokalno obilnije padavine više od 30 litara po metru kvadratnom za 24 casa, naročito posle podne, uveče i noću ka četvrtku. U četvrtak se očekuje slabljenje intenziteta, a u petak i kratkotrajni prestanak padavina, uz delimično razvedravanje. Od srede uveče u košavskom području očekuje se umeren i jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. U petak će košava biti u slabljenju. U subotu se očekuje novo naoblačenje s kišom. U nedelju i početkom naredne sedmice zadržava se pretežno oblačno i sveže vreme s čestom pojavom kiše.

Da noge više nikad ne budu mokre: Trik da učinite obuću vodootpornom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs