Bravo, momci

Prvi put u istoriji: Srpski odbojkaši osvojili zlato i milion dolara!

Odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji osvojila je Svetsku ligu, pošto je sinoć u finalu u Krakovu, u izvanrednoj igri, savladala Brazil sa 3:0
Vesti
20:58h Autor:
Prvi put u istoriji: Srpski odbojkaši osvojili zlato i milion dolara!
Foto: BETA/FIVB/DS

Odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji osvojila je Svetsku ligu, pošto je sinoć u finalu u Krakovu, u izvanrednoj igri, savladala Brazil sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:21). Srbija je do zlata stigla iz šestog pokušaja, posle pet izgubljenih finala, od čega čak tri od Brazilaca. Revanš je konačno stigao, kao i vredna novčana nagrada od milion dolara.Bronzanu medalju osvojili su prošlogodišnji šampioni Francuzi, koji su u meču za treće mesto savladali Italijane 3:0 (25:23, 25:21, 25:20).

Grbić: Ne sećam da je neko dobio Brazilce sa 3:0

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je ponosan na igrače zbog sjajne igre u finalu Svetske lige protiv Brazila. "Ne sećam se, iskreno, da je neko dobio Brazilce u finalu sa 3:0 na jednom ovakvom takmičenju. Ponosan sam na ovu ekipu. Radili smo sjajno ovih nešto više od mesec dana. Nismo se spremali za Olimpijske igre, pa da smo zato ovako igrali, prosto smo svojim znojem došli do titule", rekao je Grbić. On je naveo da ne vidi sebe kao tvorca uspeha, da je tek drugu godinu selektor i da mu je jedina želja da napreduje zajedno sa timom.

Jedan od junaka trijumfa, MVP turnira Marko Ivović, priznao je da nije očekivao tako ubedljiv trijumf u finalu. "Bilo je neočekivano lako, neočekivano. Još ne znam šta smo uradili, ali stvarno ne znam. Čestitam ekipi, svima i momcima koji su bili s nama i onima koji su ih zamenili, ovo je uspeh svih nas", rekao je Ivović na terenu odmah posle pobede.

Ivović MVP, u idealnom timu i Lisinac

Srpski odbojkaški reprezentatativac Marko Ivović proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača završnog turnira Svetske lige, koji je održan u Krakovu. Ivović je ujedno i član idealne postave, gde mu društvo pravi još jedan srpski as Srećko Lisinac.

Ivović: Pobedili smo Brazil neočekivano lako

Ivović je rekao je da je njegova ekipa neočekivano lako savladala Brazil u finalu i osvojila prvu titulu u tom takmičenju.

"Teško mi je da pronađem reči posle svega. Bilo je neočekivano lako i još nismo svesni šta smo uradili. Čestitao bih svima koji su doprineli da ostvarimo uspeh, onima koji nisu bili sa nama, jer je uspeh svih nas", rekao je Ivović posle utakmice.

Njegov saigrač Dražen Luburić došao je do pehara već na prvom takmičenju sa nacionalnim timom, zbog čega nije skrivao oduševljenje.

"Osećaj je sjajan, prva Svetska liga za mene i odmah zlato. Prvo za Srbiju i nemam reči da opišem koliko sam srećan. Ovaj trofej smo zaslužili mnogo ranije", poručio je Luburić.

Foto: Fonet
Foto: Fonet
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs