Beograd

Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre: Od 28. do 30. oktobra

Osim takmičarskog, cilj manifestacije je razvijanje prijateljskih odnosa naroda i očuvanje umetnosti savremenog i tradicionalnog plesa
Vesti
17:50h Autor:
Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre: Od 28. do 30. oktobra
Foto: Profimedia

Prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre biće održana od danas do 30. oktobra u Kongresnoj dvorani Doma Garde u Topčideru, a organizator manifestacije je "Balkanska alijansa“, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svečano otvaranje sa Paradom zastava i revijalnim defileom svih takmičara biće održano sutra, uz pozdravne reči predsednice "Balkanske alijans" Evgenije Trofimčuk iz Moskve, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i država učesnica.

Na ovoj manifestaciji deca i omladina iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rusije, Belorusije, Kirgistana, Kazahstana, Jermenije i Srbije prikazaće svoj talenat za igru i scensko predstavljanje u više plesnih disciplina.

Svi volimo ples, a ne znamo da leči: Aktivnost koju morate priuštiti sebi!

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, sem takmičarskog, cilj manifestacije je razvijanje prijateljskih odnosa naroda i očuvanje umetnosti savremenog i tradicionalnog plesa.

Glavna nagrada za pobednike takmičenja je učestvovanje i predstavljanje svoje države na najvećem međunarodnom takmičenju u igri - Svetskoj olimpijadi umetnosti i igre u Moskvi, koja će biti održana od 1. do 9. maja 2017, uz podršku Vlade Rusije.

Na toj prestižnoj manifestaciji Svetska alijansa umetnosti i igre već 14 godina okuplja više od 30.000 igrača iz 43 države u velikom moskovskom Parku kulture "Sokolniki“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs