U 82. godini

Preminuo Leonard Koen: Odlazak jednog od najcenjenijih muzičara i pesnika (FOTO, VIDEO)

Spreman sam da umrem. Nadam se da nije previše neprijatno. To je to od mene, izjavio je u nedavnom intervjuu legendarni Koen
Vesti
10:28h Autor:
Preminuo Leonard Koen: Odlazak jednog od najcenjenijih muzičara i pesnika (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Sandro Campardo

Legendarni kanadski muzičar, pevač i pesnik Leonard Koen umro je u 82. godini.

"Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je legendarni pesnik, kantautor i umetnik Leonard Koen preminuo. Izgubili smo jednog od najcenjenijih vizionara muzike", objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Leonarda Koena koji se smatra jednim od najvećih vizionarskih umetnika svoje generacije.

Privatna memorijalna služba biće održana kasnije tokom dana u Los Anđelesu, javile su agencije, napominjući da uzrok smrti velikog muzičara nije objavljen. Koenov sin Adam je objavio da mu je otac umro "mirno u svom domu u Los Anđelesu".

"Pisao je do poslednjih trenutaka sa svojim osobenim humorom", naveo je Adam Koen. Koen je odrastao u Montrealu, ali je poslednje vreme živeo u Kaliforniji. Neki od njegovih najvećih hitova su "Suzanne" i „"I'm Your Man"“, a prošlog meseca objavio je 14. album pod nazivom "You Want it Darker".

U nedavnom intervjuu koji je dao za "Njujorker" Koen je izjavio: "Spreman sam da umrem. Nadam se da nije previše neprijatno. To je to od mene".

"Velika je promena blizina smrti. Ja sam uredan momak i volim da dovršim stvari koje sam započeo"“, rekao je tada Koen. Kanadski premijer Džastin Trudo oglasio se na Tviteru povodom Koenove smrti: "Ničija muzika nije zvučala kao Koenova. Nedostajaćeš i Kanadi i svetu".

U Montrealu su gradske vlasti naložile da se zastava spusti na pola koplja, preneo je AFP. Tokom karijere objavio je 14 albuma i dobio je oko 40 nagrada, što za poeziju, što za muziku. U Rokenrol kuću slavnih primljen je 2008, a Gremi za životno delo dobio je 2010. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs