Tužna vest

Poslednji pozdrav Ozrenu Soldatoviću: Glumac preminuo u 74. godini

Veliku popularnost stekao je upravo pojavljivanjem u televizijskim serijama “Srećni ljudi” i “Bela lađa”, a odigrao je više desetina briljantnih uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama
Vesti
16:58h Autor:
Poslednji pozdrav Ozrenu Soldatoviću: Glumac preminuo u 74. godini
Foto: Youtube Printscreen / Др. Младен

Poznati dramski umetnik Dušan Golumbovski, prepoznatljiv po ulozi beskrupuloznog Ozrena Soldatovića u serijama Srećni ljudi i Bela lađa, preminuo je 74. godini u Beogradu.

Dušan Golumbovski, rođen 15. mart 1941. u Beogradu, na daske koje život znače stao je prvi put sa deset godina, a glumačku akademiju upisao je sa Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom Vučo.

Šezdesetih godina prošlog veka se zajedno sa drugim velikanima našeg glumišta, kao što su Slobodan Đurić, Ivan Bekjarev, Miodrag Andrić-Moljac i Dejan Konstatinović, okuplja oko Teatra nacionalne drame i drugih grupa nastalih po ideji Eve i Radomira Stevčića Ras, koje prezentovane na netradicionalan način, započevši sa organizacijom književnih večeri prerastaju u politički teatar odlikovan kritikom komunističkog sistema.

Veliku popularnost stekao je upravo pojavljivanjem u televizijskim serijama, a odigrao je više desetina briljantnih uloga na scenama Narodnog pozorišta i Pozorišta na Terazijama.

Odlazak legendarnog komentatora: Preminuo Duško Korać

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs