Nema više redova

Početak elektronske uprave: Za Beograđane 156 gradskih usluga dostupno preko interneta

Prebacivanjem određenih registara u elektronsku formu ostvariće se velike uštede - samo od prestanka štampanja izvoda iz matične knjige rođenih, gradska kasa uštedela je godišnje oko 35 miliona dinara
Vesti
10:56h Autor:
Početak elektronske uprave: Za Beograđane 156 gradskih usluga dostupno preko interneta
Foto: Shutterstock

Građani Beograda od danas će od moći da elektronskim putem obave 156 gradskih usluga, od kojih je 100 namenjeno fizičkim licima, a 56 pravnim, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Srbije Kori Udovički.

Ona je na predstavljanju Kataloga elektronskih usluga Grada Beograda kazala da je to prvi korak ka pravoj elektronskoj upravi u Srbiji.

"Beograđani od sada mogu da od svoje kuće, preko računara, besplatno ostvare svoje pravo. Sada će građani moći da prijave nepravilnosti inspekciji ili komunalnoj policiji, da prijave probleme u stambenoj zgradi, da sa svog računara ostvare uvid u dokumentaciju, da podnesu zahtev za naknadu za porodiljsko odsustvo, za roditeljski i dečiji dodatak", kazala je Udovički.

Alarmantno upozorenje: Urušava se Petrovaradinska tvrđava!

Ministarka je najavila nov zakona o opštem upravnom postupku, koji će uvesti obavezu razmene podataka iz službene evidencije među državnim organima.

Taj zakon će prebacivanjem određenih registara u elektronsku formu ostvariti uštede, a samo od prestanka štampanja izvoda iz matične knjige rođenih, gradska kasa uštedela je godišnje oko 35 miliona dinara, rekla je Udovički.

Katalog je dostupan na Nacionalnom portalu eUprave.

http://www.euprava.gov.rs/
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs