Prošetajte do Kalemegdana

Počeo Beogradski manifest: Sve turističke atrakcije Srbije i regiona

Na drugom po redu festivalu manifestacija i destinacija posetioci će imati priliku, u svakom kutku tvrđave, da se upoznaju sa bogatstvom kulture, tradicije, umetnosti, gastronomije i kreativnosti gradova u Srbiji, ali i zemalja u regionu
Vesti
07:54h Autor:
Počeo Beogradski manifest: Sve turističke atrakcije Srbije i regiona
Foto: Jelena Vučetić

Festival "Beogradski manifest 2016", čiji je cilj predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, otvoren je danas na Gornjem gradu Kalemegdana.

Na drugom po redu festivalu manifestacija i destinacija posetioci će imati priliku, u svakom kutku tvrđave, da se upoznaju sa bogatstvom kulture, tradicije, umetnosti, gastronomije i kreativnosti gradova u Srbiji, ali i zemalja u regionu.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je Beogradski manifest važna manifestacija koju je ta organizacija prepoznala kao izuzetno značajnu za turizam ne samo Beograda, već čitave Srbije.

Ona je istakla da su manifestacije generalno događaji koji značajno doprinose vrednosti atraktivnosti turističkih destinacija.

"Ovde na jednom mestu, u deset različitih zona, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa manifestacijama iz čitave Srbije i regiona što je izuzetno značajno jer su sve na jednom mestu, a događaju se tokom čitave godine", rekla je Labović.

Zavod za statistiku saopštio: Prosečna plata u Srbiji 49.250 dinara!

Ona je istakla da veruje da će posetioci, zahvaljujući informacijama koje će dobiti o manifestacijama i lepim turističkim destencijama koje su predstavljene dobiti dobru ideju gde mogu da provedu svoj odmor.

Labović je istakla i da postoji trend rasta broja inostranih i domaćih turista, dodajući da je takav trend nastavljen i u prvom kvartalu 2016. godine.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović pozvao je Beograđane i goste glavnog grada da u tri dana dođu na tvrđavu, posete manifest i bude deo velike manifestacije na kojoj će imati priliku da vide mnogo toga.

"Beograd je prepoznao značaj turizma. Svake godine imamo dvocifren rast broja turista u našem glavnom gradu. Iz godinu u godinu taj rast je sve veći i mi radimo na tome da naša infrastruktura zadovolji broj turista koji dolaze u Beograd", rekao je Mladenović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs