Lepe vesti

Nakon 40 godina zabrane: U Beloj kući opet dozvoljeno fotografisanje! (VIDEO)

Ukinuta je 4 decenije duga zabrana snimanja i fotografisanja tokom javnih poseta rezidenciji američkih predsednika, na veliko oduševljenje turista
Vesti
18:06h Autor:
Nakon 40 godina zabrane: U Beloj kući opet dozvoljeno fotografisanje! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/HellaSon14

Kako prenosi Rojters, odluku o ukidanju zabrane objavila je prva dama Mišel Obama u video-poruci postavljenoj na Instagramu.

"Ako ste ikada bili u poseti Beloj kući, možda ste videli ovaj znak", kaže na snimku supruga američkog predsednika Baraka Obame, držeći tablu na kojoj piše "Zabranjene fotografije i društveni mediji".

Kejt i Vilijam ovim potezom sve iznenadili: Britanci plaču od sreće!

"To više nije slučaj", dodaje cepajući natpis Mišel Obama, čiji je snimak danas dočekivao turiste prilikom ulaska u Belu kuću.

Mnogi su odmah povadili smartfone i digitalne kamere, a jedna od prvih stvari koju su "ovekovečili" jeste znak "Fotografisanje je poželjno".

Danas valja da poklonite nekome makar sitnicu: Evo i zašto!

Bela kuća je saopštila da je zabrana uvedena pre više od četiri decenije zbog fleševa koji su mogli da oštete umetnička dela. Ali sa napretkom tehnologije, više nije bilo potrebe da se snimanje zabranjuje.

Ipak, neki aparati, poput video-kamera i tableta i upotreba pomagala, kao što su štapovi za selfije, ostaju i dalje zabranjeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs