Hitna intervencija

Na aerodromu u Nju Delhiju procureo radioaktivni materijal

Do incidenta je došlo u blizini skladišnog prostora aviokompanije Turkiš erlajns, gde su otkrivene četiri oštećene pošiljke sa nuklearno-medicinskim materijalom
Vesti
11:16h
Na aerodromu u Nju Delhiju procureo radioaktivni materijal
Foto: Profimedia / Aerodrom Indira Gandi U Nju Delhiju

Na međunarodnom aerodromu "Indira Gandi" u Nju Delhiju je danas uočeno curenje radioaktivnog materijala iz jedne pošiljke iz Turske, koje je zaustavljeno brzom reakcijom tima za hitne intervencije, saopštili su indijski zvaničnici.

Do incidenta je došlo u blizini skladišnog prostora aviokompanije "Turkiš erlajns", gde su otkrivene četiri oštećene pošiljke sa nuklearno-medicinskim materijalom, izjavio je izvor iz turske Nacionalne uprave za vanredne situacije za agenciju AFP.

"Situacija je pod kontrolom i nema razloga za paniku. Stručnjaci za atomsku energiju su na licu mesta, a oštećene pošiljke su izolovane", rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Temperatura u Indiji prešla 48 stepeni: Više od 1.400 ljudi umrlo od toplotnog udara

Indijska televizija NDTV je objavila da su dva radnika aerodroma bila izložena radioaktivnom materijalu i da su oni iz predostrožnosti prebačeni u bolnicu radi analiza. Medicinski materijal je trebalo da bude isporučen jednoj privatnoj bolnici u indijskoj prestonici.

Radioaktivni materijal koji je procureo je radioaktivni jod, koji se koristi u nuklearnoj medicini za lečenje hipertireoidizma i raka štitne žlezde.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs