U trendu

Kulinarska senzacija u Njujorku: Prebranac proglašen idealnim jelom za zimu!

Vlasnik njujorškog restorana Jimmy's, koji svake godine organizuje takmičenje u pripremanju kasulea, odnosno francuske varijante prebranca, objasnio je da ova manifestacija nije nikada privukla toliko ljudi
Vesti
01:16h Autor:
Kulinarska senzacija u Njujorku: Prebranac proglašen idealnim jelom za zimu!
Foto: Thinkstock

Klasično jelo od pasulja, prebranac, najnovija je kulinarska senzacija u Njujorku, ali i u Japanu. „Prebranac je u trendu“, piše „Njujork post“, opisujući ovo jelo kao idealno za hladne zimske dane.

Vlasnik njujorškog restorana Jimmy's, koji svake godine organizuje takmičenje u pripremanju kasulea, odnosno francuske varijante prebranca, objasnio je da ova manifestacija nije nikada privukla toliko ljudi.

Pre osam godina, njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kom su francuski bistroi bili u modi, ali da su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od srpskog razlikuje pre svega po tome što se sprema sa mnogo manje luka, veoma je popularan i u Japanu gde je nekoliko restorana tražilo ne samo recept, već i uzorke, kako bi svojim gostima mogli da pripreme identično jelo.

Kad kažeš Srbija: Ovo je prva asocijacija Njujorčana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs