Savršena za jesenje dane

Knjiga meseca: Čovek koji nije bio ubica!

Započnite jesen uz fenomenalni skandinavski triler
Vesti
05:06h Autor:
Knjiga meseca: Čovek koji nije bio ubica!
Foto: Promo

Kao "knjigu meseca" septembra u saradnji sa izdavačkom kućom Vulkan, izdvajamo Čovek koji nije bio ubica, autora Mikaela Jorta i Hansa Rosenfelta.

Roman je osvojio simpatije i pohvale brojnih čitalaca. Stoga smo rešili da obradujemo pet naših najbržih čitalaca koji ostave komentar ispod objave na Fejsbuku i poklonimo im ovaj fenomenalni skandinavski triler.

"Naše najmračnije tajne kad-tad isplivaju na površinu. Jedan čovek ima tajnu mračniju od svih.

Čovek nije bio ubica. Ponavljao je samom sebi ove reči dok je vukao mrtvog dečaka niz padinu: Ja nisam ubica.

Ubice su kriminalci. Ubice su zle. Tama im je progutala dušu, a oni su iz brojnih razloga prigrlili tu tamu i dočekali je oberučke, okrenuvši leđa svetlu. On nije bio zao.

Sve je počelo pozivom policiji, kada je nestao šesnaestogodišnjak Roger Erikson. Potraga završava jezivim otkrićem u močvari: mladić je mrtav.

Lokalna policija u pomoć zove Sebastijana Bergmana, psihologa, profajlera i jednog od najboljih stručnjaka za serijske ubice u Švedskoj. On se povukao u sebe i ne želi da se uključujeu istragu – sve dok ga ne iznenadi tajna iz sopstvene prošlosti.

Krhka mreža laži i obmana uvući će ga u svet koji poznaje isuviše dobro, svet sa kojim će sada biti primoran da napravi pakt."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs