Oglasili se

Državna lutrija Srbije povodom skandala: Došlo je do tehničke greške!

Na ekranu se video broj takmičara sa pet pogodaka, a peta kuglica još uvek nije izvučena, a kada je izvučen broj 21 kao peti, svi brojevi na ekranu su bili 27
Vesti
15:22h Autor:
Državna lutrija Srbije povodom skandala: Došlo je do tehničke greške!
Foto: Thinkstock

Državna lutrija Srbije (DLS) saopštila je danas da je u sinoćnom izvlačenju igre Loto koja je emitovana uživo, došlo do tehničke greške, odnosno da je omaškom operatera koji je bio angažovan na izvlačenju pogrešan broj bio ispisan na ekranu.

DLS u saopštenju objavljenom na svom sajtu uverava igrače i javnost da osim pogrešno unetog broja, odnosno greške operatera koja je moguća u toku živog izvlačenja, nije bilo nikakvih drugih radnji koje bi dovele u pitanje regularnost izvlačenja.

To su, kako je saopšteno, potvrdili članovi Komisije za izvlačenje brojeva koju čine dva predstavnika DLS i jedan Ministarstva finansija, a isti zaključak donela je i Komisija centralnog trezora nakon završetka izvlačenja.

Alarmantni podaci: Deca u Srbiji počinju da se kockaju već u osnovnoj školi!

"Državna lutrija Srbije izražava žaljenje zbog greške koja se desila u toku izvlačenja u 59. kolu. Pored svih procedura za utvrđivanje regularnosti, u toku izvlačenja i one neposredno posle njega, koje su već obavljene, DLS će ispitati okolnosti koje su dovele do nastale greške, odnosno previda koji se desio", navodi se u saopštenju.

Foto: Kurir / Dragana Udovičić
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Sumnju u regularnost izvlačenja izazvao je trenutak kada se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Nakon izvlačenja prva tri broja, iz bubnja je izvučena četvrta kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21, pa zatim 27 kao peti broj.

Na ekranu se, takođe, video odmah i broj takmičara sa pet pogodaka, a peta kuglica još uvek nije izvučena. Kao peta kuglica iz bubnja je izvučena kuglica sa brojem 21, a u jednom trenutku su na ekranu svi brojevi bili 27.

Rak je mag za kladionicu, Blizanci, ne nadajte se lakoj zaradi: Imate li sreće sa lutrijom?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs