Pogledajte

Dodela Brit nagrada protekla u znaku Dejvida Bouvija (VIDEO)

Slavni muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo prošle godine, osvojio je juče britansku muzičku nagradu Brit za izvođača i album godine
Vesti
01:04h Autor:
Dodela Brit nagrada protekla u znaku Dejvida Bouvija (VIDEO)
Foto: Reuters / Stefan Wermuth

Na svečanoj dodeli nagrada u londonskoj O2 areni, Bouviju je pripala nagrada za njegov poslednji album "Black Star" koji mnogi muzički kritičari smatraju remek-delom.

Nagradu je umesto njega primio Majkl K. Hal, zvezda "Lazarusa", mjuzikla zasnovanog na njegovim pesmama.

"Da Dejvid Bouvi može da bude ovde večeras, on najverovatnije ne bi došao", rekao je Hal o neuhvatljivom muzičaru.

Organizatori Brita, britanskog ekvivalenta američkog Gremija, odali su počast Džordžu Majklu, koji je na Božić preminuo u 53. godini.

Foto: Reuters / Toby Melville
Foto: Reuters / Toby Melville

Pevačica Emili Sande osvojila je nagradu za najboljeg ženskog izvođača godine. Izvodjač Robi Vilijams dobitnik je nagrade za Brit "ikonu".

Nagradu za globalni uspeh osvojila je britanska pevačica Adel, velika pobednica američkih nagrada Gremi.

Priznanje za najbolju grupu otišla je u ruke indi-rok sastava "The 1975", dok je grupa "Little Mix" osvojila nagradu za najbolji sing godine za pesmu "Shout Out To My Ex".

Priznanje za međunarodnog solo izvođača godine osvojio je kanadski reper i pevač Drejk (Drake), a spisku nominovanih u kategoriji najboljeg međunarodnog solo izvođača bio je i kanadski muzičar Leonard Koen, koji je takođe preminuo prošle godine.

Foto: Reuters / Toby Melville
Foto: Reuters / Toby Melville

Nagrada za najboljeg ženskog stranog izvodjača osvojila je američka pevačica Bijonse Nouls-Karter, dok je priznanje za najbolju stranu grupu osvojio sastav "A Tribe Called Quest".

Grupa "One Direction" osvojila je Brit nagradu za najbolji britanski video spot.

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije. Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a medju dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel i Majkl Džekson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs