Svaka čast

Deca velikog srca: Odrekli se užine da bi drugu kupili patike!

Mada živi u oskudici i nemaštini, nikada se nije žalio, a njegovi školski drugovi kažu da su ga odale pocepane patike u kojima je dolazio u školu i na časove fizičkog
Vesti
18:00h Autor:
Deca velikog srca: Odrekli se užine da bi drugu kupili patike!
Foto: Shutterstock

Učenici odeljenja Srednje tehničke škole u Novoj Varoši odrekli su se užine i od novca koji su prikupili kupili su danas cipele i patike svom školskom drugu, koji je do škole svakodnevno pešačio oko 15 kilometara.

"Primetio sam da moj drug koji sedi pored mene nosi pocepane patike i da su mu po ovom hladnom vremenu noge mokre, a u školu je dolazio po hladnom vremenu u duksu. Predložio sam drugovima u odeljenju da sakupimo novac i kupimo mu patike", kaže Miljan Rajić, drug iz školske klupe.

"Taj gest učenika nas je sve iznenadio i prvi put se dogodilo da se učenici sami organizuju, i to je ostavilo izuzetan utisak, ne samo kod nas u školi već i van nje", kaže direktor škole, Milivoje Čirović.

Borivoje je deveto od ukupno desetoro dece Mlađena i Dragice iz sela Ojkovica na Zlataru. Mada živi u oskudici i nemaštini, nikada se nije žalio, a njegovi školski drugovi kažu da su ga odale pocepane patike u kojima je dolazio u školu i na časove fizičkog.

Izjava Halida Bešlića hit na Internetu: Reči o kojima bruji cela Srbija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs