Kulturna manifestacija

Danas je svetski dan knjige: Tradicionalna akcija Svi smo u biblioteci

Iz Biblioteke grada Beograda podsećaju da prolećni popust od 50 odsto na iznos godišnje individualne članarine u celoj mreži BGB traje do 31. maja
Vesti
16:56h Autor:
Danas je svetski dan knjige: Tradicionalna akcija Svi smo u biblioteci
Foto: Shutterstock

Svetski dan knjige biće danas u Biblioteci grada Beograda obeležen tradicionalnom akcijom "Svi smo u biblioteci!" kojom se populariše bibliotečka delatnost, knjiga i čitanje, a u kojoj će "raditi" poznate ličnosti.

Kako je najavljeno iz Biblioteke grada Beograda, tog dana javne ličnosti iz sveta kulture i medija "radiće" od 12 do 13 sati u Biblioteci, u Odeljenju za rad sa korisnicima - usluživati čitaoce, upisivati ih u Biblioteku, davati predloge za čitanje... Njihov rad će koordinisati profesionalni bibliotekari.

Ove godine svoje učešće u akciji najavili su Zoran Kesić, Nataša Marković, Bule Goncić, Ljubica Arsić, Dragoljub Ljubičić Mićko, Aca Seltik, Dragan Ilić, Mihajlo Pantić, Živana Šaponja Ilić, Tihomir Stanić, Goran Gocić, Vanja Milačić...

Dan sećanja na rušenje Narodne biblioteke - Spaljeno na stotine vrednih rukopisa!

U isto vreme na Platou ispred Biblioteke grada Beograda dramski umetnik Vitomir Vico Dardić kazivaće najlepše stihove svetske poezije,a posetioci Biblioteke grada moći će da pogledaju izložbu "Moj grad" autora Branislava Radišića.

Iz Biblioteke grada Beograda podsećaju da prolećni popust od 50 odsto na iznos godišnje individualne članarine u celoj mreži BGB traje do 31. maja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs