Neverovatno

Bruka na sahrani Usnije Redžepove: Niko od kolega se nije pojavio!

Na poslednjem ispraćaju Usnije nije bilo njenih kolega iz Makedonije, nije bilo oproštajnih obraćanja, ni jedne jedine reči poslednjeg pozdrava
Vesti
21:04h Autor:
Bruka na sahrani Usnije Redžepove: Niko od kolega se nije pojavio!
Foto: Kurir / Maja Mojsovski

Legendarna pevačica narodne muzike Usnija Redžepova sahranjena je na groblju Butel u njenom rodnom Skoplju. Na poslednji, skromni i tihi ispraćaj, došli su samo njeni najbliži brat Reško, snaha Emira, rodbina iz Skoplja, pevačice Esma Redžepova, Vaska Jankovsa...

Na poslednjem ispraćaju Usnije nije bilo njenih kolega iz Makedonije, nije bilo oproštajnih obraćanja, ni jedne jedine reči poslednjeg pozdrava. Od zvaničnika na pogreb je stigao Nedžad Mustafa, ministar bez portfelja u Vladi Makedonije iz redova Romske stranke.

Posle opraštanja rodbine, prijatelja i drugova iz detinjstva, kraj kovčega ispred kapele, gde se pred polazak povorke spontano prolomio aplauz, Usnija je ukopana na muslimanskom delu skopskog groblja Butel, na parceli gde počivaju njeni najbliži. To je bila njena poslednja želja, mada je "toliko bila vezana za Beograd, odakle je dostojanstveno ispraćena u Skoplje".

Ispraćena suzama u Skoplje: Poslednje zbogom Usniji Redžepovoj! (FOTO)

Ispraćena je, skromno, tiho, uz verski obred, poslednju molitvu i oproštajno slovo imama Ali Berata iz Amdi-pašine džamije iz obližnjeg romskog naselja Šuto Orizari u Skoplju.

"Ostavila nam je Usnija amanet da je pamtimo po pesmi, lepoti, radosti, bez suza, čineći samo dobro, mada smo toliko toga progurali u životu tegobnog, bolnog sve do njenih poslednjih dana i teške patnje", tiho je govorio njen brat Reško.

"Svi smo tužni, saosećamo sa njenom rodbinom, najbližima, ali ostaće njena njena pesma, neponovljiva harizma, nezaboravan lik, vedrina, stas i glas prekrasne žene i dobrog čoveka, velikog humaniste, kakav se više neće roditi", istakla je Vaska Jankovska koja je, širom sveta pronela romsku pesmu sa orkestrom Gorana Bregovića, prenosi Doznajemo.

Koliki je trag ostavila u kulturi, pesmi i humanitarnim angažmanom teško je opisati. Zaslužila je, kako je rekla, da joj se na poslednjem ispraćaju jednim cvetom pokloni i neko od zvaničnika iz resora kulture.

Oglasila se Neda Ukraden: Nakon skandalozne fotografije sa Usnijom Redžepovom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs