Štokholm

Bob Dilan napokon preuzeo Nobelovu nagradu!

Zvaničnici su potvrdili da je Dilan preuzeo nagradu, ali na njemu još da održi zvanični govor
Vesti
17:12h Autor:
Bob Dilan napokon preuzeo Nobelovu nagradu!
Foto: Profimedia

Bob Dilan napokon je u subotu, na privatnoj ceremoniji na nepoznatoj lokaciji u Štokholmu, primio Nobelovu nagradu za književnost za 2016.

Članovi Švedske akademije izjavili su da je rok legenda primio nagradu na privatnoj ceremoniji nešto pre nego što je održao koncert u dvorani Štokholm Vaterfront, prvi od dva rasprodana koncerta u tom gradu.

Predaja nagrade bila je jednostavna, kako je i želeo. Prisutni su bili samo članovi Akademije. Sara Danius, sekretarica Akademije, potvrdila je da je Dilan primio nagradu, ali nije želela reći gde.

75-godišnji Dilan nije mogao prisustvovati svečanoj dodeli nagrada 10. decembra jer je bio sprečen. Nagrada je vredna 930.000 dolara, a da bi dobio novac, do juna mora održati poseban govor.

Dilan je u petak objavio novi, 38. studijski album "Triplicate", na kojem se pojavljuju klasične američke pesme kao što su "As Times Goes By", "Stormy Weather" i "Sentimental Journey".

Muzičar je primio mnogobrojne nagrade, uključujući Oskara i Zlatni globus za pesmu "Things Have Changed" iz filma "Zlatni momci" (Wonder Boys) iz 2001. Godine 2012. dobio je Predsedničko odlikovanje za slobodu, najviše civilno odličje u SAD-u, a 2008. Pulicerovu nagradu...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs