Sjajna akcija

Besplatan prevoz kolima od Mirijeva do centra grada: Srpski Prijateljski taksi, prvi u svetu!

Građani, među kojima je najviše zaposlenih, mladih i sredovečnih, sve češće prihvataju poziv za besplatan prevoz, mada su u početku bili sumnjičevi i oklevali su
Vesti
06:54h Autor:
Besplatan prevoz kolima od Mirijeva do centra grada: Srpski Prijateljski taksi, prvi u svetu!
Foto: Facebook / Udruzenje Građana Mirijevo

Jedinstveni taksi na svetu koji se ne naplaćuje - "Prijateljski taksi", već nekoliko meseci besplatno prevozi građane koji čekaju gradski prevoz od Mirijeva do centra grada ili nekog drugog odredišta.

Sada već 80 članova "Udruženja građana Mirijevo", svakodnevno komšijama i sugrađanima koji čekaju autobus na stajalištima GSP-a ponude besplatan prevoz svojim vozilima.

Građani, među kojima je najviše zaposlenih, mladih i sredovečnih, sve češće prihvataju poziv za besplatan prevoz, mada su u početku bili sumnjičevi i oklevali su, rekao je za Tanjug Milan Grujić iz Udruženja građana Mirijevo.

Situacija se, kako je naveo, promenila od kada su se mediji zainteresovali za ovu akciju, a građani podelili svoja iskustva na društvenim mrežama.

Grujić je istakao da je "Prijateljski taksi" nastao iz ljubavi i iskrene želje da se učini dobro delo i pomogne komšijama iz Mirijeva, ali i sugrađanima iz drugih delova grada.

<\/div>

"Dosta nas ima tu mogućnost da kolima ide na posao, tako da nam nije problem da se na autobuskim stajalištima zaustavimo i ponudimo prevoz. Idu topli dani a u autobusima znaju da budu i gužve i velike vrućine, pa što ne bi povezli svoje komšije i popričali sa njima", rekao je Grujić. Prema njegovim rečima, akcija je počela pre šest meseci i sad ima 80 aktivista sa nalepnicom "Prijateljski taksi" koja je istaknuta na šoferšajbni vozila.

"Uslov da bi neko dobio nalepnicu je da mu auto bude bezbedan i registrovan. A ko želi da se pridruži akciji "Prijateljski taksi", može da dođe u prostorije Udruženja u Mirijevu ili da mu se obrati porukom preko Fejsbuk stranice", naveo je Grujić.

Ovu akciju prijateljskog prevoza, podržava sve više ljudi ali i gradskih opština, kao što su, prema rečima Grujića, Čukarica, Mladenovac, Vračar...

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs