Do Velikog petka

Beograđani, obratite pažnju: Sutra pola grada bez vode!

Zbog planiranih radova na proizvodnom pogonu "Makiš", više opština će biti bez vode
Vesti
19:16h Autor:
Beograđani, obratite pažnju: Sutra pola grada bez vode!
Foto: Shutterstock

Beogradski vodovod i kanalizacija saopštio je da će od sutra, 28. aprila, od 7 sati ujutro, do petka, 29. aprila, do 7 sati ujutro, izvoditi planirane radove na proizvodnom pogonu "Makiš", zbog čega će više opština biti bez vode.

Bez vode će ostati potrošači na Paliluli u Krnjači, Kotežu, Ovči i Borči, u Rakovici u blizini zgrade Gradske opštine, kao i ulica Patrijarha Dimitrija sa okolnim ulicama. Bez vode će biti i Čukarica: Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica i Velika Moštanica, zatim Surčin: Progar, Jakovo, Petrovčić i Bečmen i Voždovac: Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala.

Potrošači u svim ostalim delovima Beograda, u tom periodu, mogu osetiti umanjen pritisak, a od sutra od 14 sati do petka u 7 sati ujutru, mogu imati i povremene prekide u snabdevanju vodom. Radovi će se izvoditi radi unapređenje tehnološkog procesa prerade vode i smanjenje troškova njene proizvodnje.

Beogradski vodovod i kanalizacija će se truditi da radovi na glavnom proizvodnom pogonu Makiš, koji proizvodi oko 3.200 litara vode u sekundi, u što manjoj meri utiču na redovno snabdevanje potrošača vodom. Potrošači će se tokom radova snabdevati vodom iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, koji će biti maksimalno popunjeni.

Brzina potrošnje vode iz rezervoara Beogradskog vodovoda zavisi isključivo od ponašanja potrošača, navodi se u saopštenju. To preduzeće poziva građane da tokom izvođenja radova na "Makiš" vodu koriste što racionalnije odnosno samo za najosnovnije potrebe i da izbegavaju korišćenje aparata koji su osetljivi na promenu pritiska vode, kao što su veš mašine i mašine za sudove. Za prioritetne potrošače obezbeđene su autocisterne sa pijaćom vodom.

Na Veliku subotu u Srbiju stiže Blagodatni oganj: Svečani doček ispred Hrama Svetog Save

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs