Padavine u celoj Srbiji

Beogradske opštine poplavljene, u Barajevu najkritičnije: I danas žuti meteoalarm za celu Srbiju (FOTO, VIDEO)

Sve je poplavljeno, ne znamo kolika je šteta, niti kako ćemo na posao. Puno stoke, ogreva, bašte je uništeno u sekundi, kaže jedna čitateljka iz Barajeva

Vesti
Autor:
Beogradske opštine poplavljene, u Barajevu najkritičnije: I danas žuti meteoalarm za celu Srbiju (FOTO, VIDEO)
Barajevo pod vodom, Foto: Facebook printscreen / Градска општина Барајево

Obilne padavine juče su pogodile veći deo Srbije.

Najdramatičniji prizori uzrokovani velikom količinom padavina koje su u kratkom vremeskom roku pogodile zemlju zabeleženi su u petak u više beogradskih opština i vojvođanskih mesta.

Jaka kiša padala je kako u centru prestonice, tako i u obodnim krajevima grada poput Barajeva, Grocke, Rakovice.

"Sve je poplavljeno, ne znamo kolika je šteta, niti kako ćemo na posao. Puno stoke, ogreva, bašte je uništeno u sekundi", rekla je čitateljka Kurira iz Barajeva.

Nevreme je sinoć napravilo haos i u opštini Grocka, poplavljeno je dosta kuća, a šteta će se tek procenjivati. Prema podacima kojima raspolažu,

najugroženija mesta su bila Begaljica, Umčari, pojedini delovi Grocke, a na nekoliko mesta saobraćaj je u potpunom prekidu.

U Vojvodini je nevreme pogodilo Novi Sad, Suboticu, a kiša je padala i na severu Šumadije.

Prema izveštajima RHMZ-a, danas je cela teritorija Srbije pod žutim meteo alarmom, što znači da vreme potencijalno može biti opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.

"Umereno do potpuno oblačno, u većem delu Srbije suvo, samo u Pomoravlju i na zapadu Srbije ponegde kiša, a na jugozapadu i lokalni pljuskovi sa grmljavinom", navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs