Istraživanje Ipsosa

Zvanična lista: Belgijanci prvi po ispijanju alkohola, Srbija na 12. mestu

Iako je uvreženo mišljenje da Rusi najviše piju, ovaj narod je tek na sedmom mestu

Vesti
Autor:
Zvanična lista: Belgijanci prvi po ispijanju alkohola, Srbija na 12. mestu
Foto: Profimedia

Belgija prednjači kada je u pitanju konzumiranje alkohola s više od 12 litara po glavi stanovnika godišnje, pokazalo je novo istraživanje kojim je obuhvaćeno 38 zemalja, uključujući Srbiju, koja se našla na 12. mestu.

Belgija je u svetu poznata po pivu. Tim stručnjaka izbrojao je skoro 1.600 različitih piva u 2015, pa možda i nije veliko iznenađenje što su se Belgijanci našli na prvom mestu liste koju su sačinili istraživači agencije Ipsos, navedeno je na sajtu Statista.com.

Susedna Francuska koja je naklonjenija vinu, našla se na drugom mestu sa 11,5 litara alkohola po stanovniku godišnje, što je 1,1 litar manje od prvoplasirane Belgije.

Iako se često veruje da Rusi najčešće konzumiraju alkohol, odnosno nacionalno piće votku, građani Rusije su tek na sedmom mestu liste sa 10,12 litara alkohola, navedeno je na sajtu.

Od 38 država u svetu koje su obuhvaćene istrživanjem, Srbija se našla na 12. mestu sa 9,09 litara alkohola po glavi stanovnika godišnje, a Crna Gora na 24. mestu sa 6,56 litara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs