Nakon 20 godina

Uklanjaju Dajaninu i Dodijevu statuu u Londonu: Evo kome će vratiti Nevine žrtve! (FOTO)

Luksuzna londonska robna kuća Harods najavila je uklanjanje skulpture koja predstavlja princezu Dajanu i njenog partnera Dodija Al Fajeda, a postavio ju je bivši vlasnik Harodsa i Dodijev otac, Mohamed Al Fajed

Vesti
18:42h Autor:
Uklanjaju Dajaninu i Dodijevu statuu u Londonu: Evo kome će vratiti Nevine žrtve! (FOTO)
Foto: Profimedia

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" biće vraćena Mohamedu Al Fajedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

foto: Profimedia

Ispred londonske robne kuće statua je postavljena 2005. godine, a na tom mestu je ostala i nakon prodaje Harodsa kompaniji Qatar Holding.

Ali direktor robne kuće Majkl Vord ocenio je da je vreme da se statua ukloni, podsetivši da su Dajanini sinovi prinčevi Vilijam i Hari, u znak sećanja na majku naručili izradu njene skulpture koju će napraviti skulptor Ijan Rank-Broudeli, a 2019. će biti izložena u vrtu Kensingonske palate u kojoj je princeza živela.

Prvo i poslednje Dajanino leto kao slobodne žene: Novi detalji o neprežaljenoj princezi! (VIDEO)

foto: Profimedia

'Vrlo smo ponosni što smo odigrali svoju ulogu u slavljenju života princeze Dajane i Dodija Al Fajeda", rekao je Vord. "Najavljujući izradu i postavljanje nove zvanične statue princeze Dajane u Kensingtonskoj palati, smatramo da je trenutak da ovu skulpturu vratimo gospodinu Al-Fajedu i da pozovemo javnost da princezi oda počast u vrtu palate", kazao je.

Vord nije objavio tačan datum uklanjanja skulpture. Portparol Mohameda Al-Fajeda je za The Times rekao da je zahvalan što je statua postavljena ispred robne kuće onde ostala tako dugo.

"Milionima ljudi omogućila je da odaju počast dvema izuzetnim osobama i da ih se sete. Došao je trenutak da se statua vrati kući", kazao je Al-Fajed.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs