Nezadovoljni uslovima rada

Štrajk vozača GSP u Beogradu: Danas do 200 autobusa manje na ulicama

U internom pozivu na štrajk saopšteno je da vozači ne treba da se plaše takvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja

Vesti
Autor:
Štrajk vozača GSP u Beogradu: Danas do 200 autobusa manje na ulicama
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Deo vozača JKP Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd najavio je da danas neće doći na posao kako bi na taj način nadležnima skrenuli pažnju na loše uslove rada i male plate u tom preduzeću. Očekuje se da zbog toga na ulicama Beograda bude manje vozila.

Tihi štrajk su organizovali pojedini radnici, bez sindikata ili nekog drugog, i to zbog opšteg nezadovoljstva koje vlada među vozačima u GSP.

"Koliko mi znamo, na posao neće doći do 200 vozača, što znači da će u saobraćaju biti isto toliko vozila manje. Takođe, zbog najave štrajka najmanje dva vozača su po hitnom postupku prebačena u druge pogone jer nadležni sumnjaju da su oni organizatori", kazao je juče za Kurir Nikola Antić, predsednik SOS sindikata GSP.

U internom pozivu na štrajk saopšteno je da vozači ne treba da se plaše takvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja, kao i da zbog toga ne mogu dobiti otkaz, već eventualno mogu biti kažnjeni smanjenjem plate od pet odsto.

"Moja dužnost je da zaštitim članove našeg sindikata koji se odluče na štrajk. Najverovatnije ćemo usvojiti predlog da, ukoliko nekoga kazne zbog toga, sindikat to nadoknadi našem članu", rekao je Antić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs