Pročitajte

Topla zima: Za praznike nema snega, a evo kada ga možemo očekivati!

Ovog januara i februara nas očekuje više snega, a veoma malo ledenih dana. Neće se zabeleti ni za Novu godinu, ni za Božić

Vesti
Autor:
Topla zima: Za praznike nema snega, a evo kada ga možemo očekivati!
Foto: Profimedia

Ovog decembra, januara i februara, kažu meteorolozi, zima neće biti ni približno hladna kao prošlogodišnja. Umesto toga, majka priroda bi trebalo da servira pravu idilu blagu zimu sa mnogo snega.

Kako pišu "Novosti", a po rečima Branka Bijelića, iz grupe za dugoročnu prognozu vremena Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, upravo se ostvaruju procene date pre više od mesec dana, da je pred nama zima sa višim temperaturama od proseka.

Tako bi i poslednji dan ove godine trebalo da protekne uz najviši dnevnu temperaturu od osam do devet stepeni Celzijusovih, a tokom dočeka i u prvim satima 1. januara 2018. se očekuje da bude oko četiri stepena.

Zima će biti topla i blaga, pogotovo u poređenju sa prošlogodišnjom, koja je bila jedna od 10 najhladnijih za poslednje tri decenije. Prognoze pokazuju da će srednja dnevna temperatura ove zime biti od jedan do četiri stepena Celzijusova. U odnosu na prošlu zimu, suvu i hladnu, ove se očekuju više temperature i više padavina, kaže Bijelić za "Novosti".

Najhladniji period ove zime očekuje se u trećoj dekadi januara i početkom februara. Ali nikako kao prošle godine

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs