Dugoročna prognoza: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra i kada će pasti prvi sneg!

Postoje šanse da danas i sutra padne vlažan sneg u planinskim predelima, dok se prema najavama meteorologa, prvi sneg u nižim krajevima očekuje krajem meseca...

Vesti
17:59h Autor:
Dugoročna prognoza: Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja novembra i kada će pasti prvi sneg!
Foto: Profimedia

Ono što je zanimljivo jeste da ćemo, iako jesen odmiče, tokom novembra imati još dana sa temperaturom od čak 15 stepeni Celzijusovih, piše "Blic".

Prvi sneg u nižim krajevima možemo očekivati krajem novembra. Međutim, ni tada temperatura neće biti ispod nule, niti u minusu tokom dana, pokazuje dugoročna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vlažan sneg koji se danas i sutra očekuje u planinskim predelima može da izazve probleme u tim krajevima, pogotovu u saobraćaju. Isto tako postoji opasnost od taloženja i mržnjenja mokrog snega na sisteme za prenos struje, žičare, TV tornjeve. Takođe, opasnost postoji i od granja koja se lome sa drveća.

Od petka, vreme će se stabilizovati i očekuje se da će biti uglavnom suvo sa temperaturom i do 12 stepeni.

U periodu od 15. do 25. novembra možemo očekivati toplije i uglavnom suvo vreme, posebno krajem druge dekade novembra, kada temperatura može da dostigne i do 15 stepeni Celzijusa.

Kako prognoziraju meteorolozi intenzivnije padavine možemo očekivati od 21. novembra, ali se kiša očekuje i nekoliko dana ranije.

U poslednjoj nedelji novembra dnevna temperatura će svakim danom biti u postepenom padu, pa tako možemo očekivati da će minimalna temperatura biti i -2 stepena, a maksimalna dnevna od 6 do 10 stepeni.

Početkom te nedelje prvo će padati kiša, koja će preći u susnežicu ili sneg. Krajem novembra u jutarnjim satima moguće je i kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs