Skroman umetnik otišao bez pompe

Zbogom legendo: Preminuo glumac Dragomir Čumić Čuma

Popularni Čuma bio je omiljeni glumac Puriše Đorđeviča, a poslednjih godina igrao je u popularnim TV serijama Šešir profesora Koste Vujića, Vojna akademija, Ranjeni orao, Nepobedivo srce
Vesti
23:12h Autor:
Zbogom legendo: Preminuo glumac Dragomir Čumić Čuma
Foto: Kurir

Glumac Dragomir Čumić Čuma umro je u nedelju posle kraće bolesti. Omiljeni glumac Puriše Đorđevića i sjajni komičar iz filmova Zdravka Šotre rođen je u Siraču 8. maja 1937. godine.

Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo ulogom u filmu „San" (1966) Puriše Đorđevića.

Popularni Čuma razvio se u jednog od najprepoznatljivijih likova srpske kinematografije. Bez pompe i afera, suptilno i iskreno, tumačeći na stotine malih i velikih likova, upisao se u vrh karakternih glumaca. Njegova najuspešnija ostvarenja su u komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika, kao u filmu „Radio Vihor zove Anđeliju" iz 1979. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=NLMYtYM22XQ
„Lajanje na zvezde"
„Kad porastem biću kengur". „Beara hvata visoku loptu"
Vladimirom Bearom

"Imao sam sreću da sam sa Dragom Čumićem radio nekoliko filmova. Naš početak je bio u filmu „Jutro", „San", „Podne", „Biciklisti", „Cross country", a zatim smo sa njim u glavnoj ulozi snimili pet filmova po Čehovu. Zbog uloga na televiziji i u filmovima Šotre bio je veoma poznat i ljudi su ga u susretu pozdravljali sa osmehom. Njegovim tragom pošla su i njegova deca, dve ćerke, koje studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti", reči su Puriše Đorđevića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs