Neće igrati do 2018. godine

Novak Đoković šokirao svet odlukom: Bog mi je poslao signal da je vreme da odmaram

Ovo nije profesionalno lak trenutak za mene, ali osećam ogromnu zahvalnost, iskren je teniser
Vesti
02:40h Autor:
Novak Đoković šokirao svet odlukom: Bog mi je poslao signal da je vreme da odmaram
Foto: Fonet

Srpski teniser Novak Đoković održao je u Beogradu konferenciju za medije na kojoj je potvrdio da se do kraja godine neće takmičiti. Planira da pauzira dva, tri meseca bez reketa i tada se posveti porodici, radujući se prinovi.

Đoković je vrlo optimistično saopštio da će biti potpuno spreman 1. januara 2018. i da će to vreme odsustva sa ATP turnira iskoristiti da radi na svom tehničkom napretku, ali i da u potpunosti oporavi svoje telo.

"Ovo nije profesionalno lak trenutak za mene. Ali osećam ogromnu zahvalnost, jer sam do sada igrao bez pauze. Shvatio sam koliko sam bio blagosloven da pre ovakve povrede, koje bi me omele u takmičenju duže vreme, nisam imao", rekao je Novak.

Novak se osvrnuo i na to u svetu profesionalnog tenisa niko ni ne pomišlja koliko je korisno ponekad uzeti dužu pauzu kako bi se osvežio.

Jelena Đoković se oglasila na Instagramu: Kratak i jasan odgovor Novaku! (FOTO)

"Znao sam to ali... Nekako je Bog morao da mi pošalje signal u vidu ove povrede i da mi kaže: Sada stvarno ne možeš da igraš, nego moraš da odmaraš", istakao je Novak.

On je dodao da je priroda njegovog posla takva da često putuje, pa će mu prijati da više od mesec dana provede na jednom mestu.

"Naravno, da budem uz svog sina i suprugu. Pored toga ću se posvetiti i drugim stvarima koje volim, a nemam vremena inače za to."

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs