Nakon 26 godina

Ikea otvara robnu kuću u Beogradu 10. avgusta!

Robna kuća Ikea imaće 33.000 kvadratna metra i prodavaće oko 9.500 proizvoda
Vesti
18:58h Autor:
Ikea otvara robnu kuću u Beogradu 10. avgusta!
Foto: Profimedia

U četvrtak 10. avgusta, u Beogradu će biti otvorena Ikeina robna kuća, kojom se ona posle 26 godina vraća u Srbiju, izjavio je za "Blic" Stefan Vanoverbeke, generalni direktor IKEA jugoistočna Evropa.

"S velikim zadovoljstvom mogu da objavim da ćemo robnu kuću Beograd otvoriti u četvrtak, 10. avgusta, u 10 sati. Ovo će biti jubilarna 400. robna kuća IKEA u svetu, a Srbija će biti novo tržište za kompaniju IKEA ove godine i hteo bih da pozovem sve vaše čitaoce i građane Beograda da dođu i da nam se pridruže taj dan", poručio je Vanoverbeke u intervjuu za “Blic”.

Robna kuća Ikea imaće 33.000 kvadratna metra i prodavaće oko 9.500 proizvoda, imaće restoran, igraonicu za decu, kao i parking sa 1.200 mesta.

Izgradnja prve robne kuće Ikea u Srbiji počela je u aprilu 2016. na parceli uz autoput Beograd – Niš, pored naplatne rampe Bubanj potok koja je izmeštena u Vrčin.

Planirano je da u robnoj kući bude zaposleno 300 radnika, a vrednost investicije je 70 miliona evra.

Ikea je ranije najavljivala da će u Srbiji izgraditi pet robnih kuća, od čega dve u Beogradu, po jednu u Novom Sadu i Nišu i jednu u centralnoj Srbiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs